Lelki kincsestár < >

Casciai Szent Rita ünnepe május 22.

A "lehetetlen kérések szentjét" idős szülei hosszú várakozás, reménykedés és sok imádság után kapták Istentől ajándékba. Az olaszországi Cascia környékén, a hegyek között elterülő kis birtokukon egyszerűségben és istenfélelemben nevelték.

A „nagy búcsú”

A katolikus templom védőszentjének ünnepét a budaörsiek „nagy búcsúnak” nevezték. Míg a szeptember 8-i volt a „kis búcsú” a Kőhegyen, Szűz Mária születésnapja tiszteletére.

Májusi litánia

A litánia kifejezés a görög lité, litaneia (könyörgés) szóból származik, előimádkozó és dialogizáló imaforma, Istenhez vagy szentekhez intézett könyörgéssorozat.

„Add nekem a lelkeket, a többit vedd el tőlem!”

Ki volt Savio Szent Domonkos (1842 - 1857), Don Bosco tanítványa? Mestere nyomán maga is pedagógussá és apostollá vált társai között.

Alexandriai Szent Atanáz – ötszöri száműzetés sem törte meg

A níceai zsinat embere, az ariánusok nagy ellensége (*Alexandria, 295 körül +Alexandria, 373. május 2.) Szent Atanáz emléknapja május 2-án van, halála napján. 

Hogyan kezeljük ezt a helyzetet?

Ferenc pápa „feltámadási terve” az emberiségnek a járvány utáni időszakra.

2. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám