Lelki kincsestár < >

Szent Jakab apostol, az idősebb

Szent János evangélista bátyja volt, Betszaidában született. Az Egyház hagyományában az ,,idősebb'' nevet kapta, hogy megkülönböztessék a Szent Fülöppel együtt május 11-én ünnepelt ,,fiatalabb'' Jakabtól, az ,,Úr testvérétől''

Az Ibériai-félsziget magyar szentje, Portugáliai Szent Erzsébet (Izabella)

A békét teremtő szent (1277-1336) emléknapját, aki II. András királyunk dédunokája volt, július 4-én tartjuk.

Az Albertinus szegénygondozói rend alapítója, Szent Albert Chmielowski

Június 17-én emlékezik az Egyház a lengyel Szent Albert Chmielowski testvérre, a Szegények Szolgái vagy más néven Albertinus szegénygondozói rend alapítójára.

Ismét szentségimádási lánc a világ körül!

Június 13-ra hirdetett hatodszor is világméretű szentségimádást és imát Erdő Péter bíboros és a NEK titkársága. Jelentkezzetek szentségi őrnek (2-2 fő szükséges, akik biztosan egy-egy órát jelen vannak) a szokott módokon!

Egyek vagyunk - vers Trianonról

– Trianon ma is fáj, holnap is fog fájni a magyarnak! - Siklós Endre verse

Szent Bonifác püspök, a germánok apostola

„Legyünk hű pásztorok, akik éberen virrasztanak, hogy Isten szándékait hirdessék mindenkinek” A kora középkori Németországban működő hithirdetők közül Szent Bonifác alakja (* Wessex, Anglia, 672/73. + Dokkum, ma Hollandia, 754. június 5.) él a legmélyebben a köztudatban.

2. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám