Lelki kincsestár < >

Az idősebb Szent Jakab apostol

Szent János evangelista bátyja Betszaidában született. Az Egyház hagyományában az ,,idősebb'' nevet kapta, hogy megkülönböztessék a Szent Fülöppel együtt ünnepelt ,,fiatalabb'' Jakabtól, az ,,Úr testvérétől''. Emléknapja július 25.

Szent Hedvig ünnepe

Július 18-án Lengyelország és Litvánia királynőjére, Jadwiga-ra emlékezünk, akit 1997-ben avatott szentté II. János Pál pápa.

Járjunk együtt az úton!

Ferenc pápa Csíksomlyón - 2019. június 1. "Édesanyánk, taníts meg minket összevarrni a jövőt!"

A keresztény erkölcsi tanítás tisztasága ma is irritálja az embereket

Miért gyűlölte Jézust a világ? Miért gyűlöli a világ a keresztényeket? Miért vált tavaly több mint 4000 keresztény vértanúvá? Csaba testvér gondolatai...

Szentségimádás elsőpénteken, jún.7.

Egész napos szentségimádás a templomban. Kérjük, aki teheti, jelentkezzen be az interneten, töltse ki az időpontbeosztási táblázatot.

A Jasna Góra-i kolostor pálos atyáinak imái

Május 23-tól a szerzetesek együtt imádkoznak Ferenc pápa gyümölcsöző romániai apostoli útjáért, különösen a csíksomlyói látogatásért - írja a Magyar Kurír Bátor Botond pálos szerzetes, hargitafürdői elöljáró-plébános tájékoztatása alapján.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám