Lelki kincsestár < >

Keresztút a járvány idején

A templomunkban április 3-án, élőben közvetített Keresztút szövege. Elmélkedjük át újra!

A meghiúsult PASSIÓ2020 keresztútja

Nagy bánatunkra nem tudjuk megtartani az április 4-re tervezett előadásokat. Kaptunk azonban a szervezőktől egy aktuális keresztúti imádságot, átnyújtjuk:

Az általános feloldozás és a lelki áldozás

Mivel márc. 21, szombat délutántól személyesen sem szentgyónáshoz, sem szentáldozáshoz nem járulhatunk, másképpen tudjuk ezeket átélni.

Ó, Mária, rád bízzuk magunkat!

Ferenc pápa Szűz Máriára, az üdvösség és remény jelére bízta Róma városát, Olaszországot és az egész világot az egészségügyi vészhelyzetre tekintettel. Az alábbi felajánló imát mondta el.

Levél nőnapra Szent II. János Páltól

A világon élő Összes Nőnek szívélyes üdvözletem! (Levél a nőknek a Nők IV. Világkonferenciája alkalmából, II. János Pál pápa, Peking, 1995. szeptember)

A több idő már bűn

A telefon és számítógép azért van, hogy testvéreim iránti szeretetemet jobban ki tudjam fejezni (Csaba t.)

1. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
08:00
10:30
18:00

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám