Programajánló < >

Slachta Margit újratemetése Budapesten

Slachta Margit (1884-1974) a Szociális Testvérek Társasága alapítója, a magyar Országgyűlés első női képviselője volt. A gyászszertartást Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálja.

Ó, jöjj, ó, jöjj, Emmánuel,

Csak téged áhít Izrael, És hozzád sóhajt untalan, Mert Isten híján hontalan... Adventi ökumenikus gyertyagyújtások a Templom téren szombatokon 18.00 órakor.

A szó szimfóniája - Sapientia Nap

A konferenciára mindenkit szeretettel várnak, de előzetes regisztráció szükséges.

Szabadíts meg a Gonosztól - szellemi harc napjainkban

Szabó József atya előadása a gazdagréti Szent Angyalok templomban november 28-án, kedden, 18.00 órakor.

Hálakoncert a Párbeszéd Házában

November 6-án 19.00 órakor kezdődik a fiatal zenészek koncertje, ahol fellép Csejtei-Varga Júlia (mezzoszoprán) is.

Az ember, akinek Isten ma is fogja a kezét!

Ambrus András színművész maholnap 96 éves. Szeretettel meghívjuk Önt és Családját Ambrus András színművész születésnapi köszöntésére november 9-én 18.00 órára a PostART-ba.

1. oldal < >

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám