Programajánló < >

Ars Sacra Fesztivál 2021. szeptember 4-12.

Már lehet jelentkezni a fesztiválra: művészként, önkéntesként, résztvevőként, nézőként, ötletgazdaként, segítőként...

Imalánc volt Gyümölcsoltó Boldogasszony napján

A KÉSZ budaörsi csoportjának felhívására városunkban 41-en mondtunk imát, összesen 6200 Üdvözlégy Máriát.

Megjelent Élünk újságunk húsvéti száma

Dicsérjük tehát csak az Istent, és kérjük is őt. Dicséretünkben öröm van, a kérésünkben óhajtás. (Szent Ágoston püspök)

1000 Üdvözlégy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Immár több éves hagyomány, hogy a KÉSZ budaörsi csoportja szervezésében Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én (legalább) 1000 Üdvözlégy Mária imát mondunk el mi, budaörsi hívők, a római katolikus nagytemplomban.

Ferenc pápa Budapestre jön szeptemberben

Örömmel értesültünk róla, hogy a Szentatya bejelentette a döntését, miszerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjére Budapestre jön.

Passiós mise Sankt Margarethenből február 28-án

2021.02.28-án  vasárnap 9.30-as kezdettel az ORF2 és a ZDF élőben közvetíti a szentmisét St.Margarethenből, középpontban a július 3. és augusztus 29. között megrendezésre kerülő Passiójátékok állnak.

1. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám