Szentmise Máriaremetén a dévai gyerekekkel és Csaba testvérrel

A csodálatos Aréna-beli koncert után szombaton, szept.15-én, a fél 11-es szentmisén találkozhatunk a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több száz fős "küldöttségével" Máriaremetén.

Itt használom fel az alkalmat, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik kigondolták és megszervezték a hatalmas koncertet az alapítvány 25 éves jubileuma alkalmából. Telt ház volt, ami több, mint 12000 embert jelent!

Csaba atya vállalta - régies szóval - a "konferanszié" szerepét és ezt is nagyszerűen csinálta. Egy baki, a legkisebb bizonytalankodás nélkül ment le a több órás műsor, pedig a gyerekek (kb. 500) csak szerdán érkeztek Budapestre. Nagyon sokat megtudtunk az elmúlt 25 év küzdelmeiről, nehézségeiről, de inkább a szép, olykor humoros események kerültek most előtérbe.

Csaba atya virággal köszöntött egy-egy általa kiválasztott gondozót, házvezetőt, segítőt, szervezőt - és a katolikus egyház részéről Pápai Lajos (volt győri) püspök atyát, aki néhány emlékező szó kíséretében meg is áldotta a hatalmas tömeget.

A fellépő művészek alázattal és kedvesen léptek fel együtt a számos erdélyi gyermekotthonból és az anyaországi "Nem adom fel" alapítványtól érkezett gyerekekkel, a közönséget is bevonva egy-egy slágerük éneklésébe.

Ezen az estén - jobb lett kicsit velünk a világ...

(A képen: "Jobb velünk a világ" jótékonysági koncert a Papp László Arénában, 2018.szept.13.)

2018.09.14 08:12
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám