Mária napi búcsú Balatonőszödön

Aki Nagyboldogasszony Napján, augusztus 15-én éppen a Balatonnál nyaral, szép program színesítheti az ünnepet Balatonőszödön.

Nagyboldogasszony ünnepén lesz az 1935-ben épült balatonőszödi kápolnánál (Telepi Nagyboldogasszony Kápolna) a Mária napi búcsú.

Az ünnepi szentmise 16.00-kor kezdődik. A szentmisén közreműködik a Váci Székesegyház Szent Cecília kórusa, főtisztelendő Varga László karnagy vezetésével.

A kápolna mögött felállított színpadon a szentmisét követően kulturális műsorra kerül sor: a Csörömpölők gyerekzenekar koncertje, a budaörsi KataPult Kamarakórus lendületes előadása, a nagy jövő előtt álló The Pontiac zenekar akusztikus triója, a régi Szemes fesztiválok állandó közreműködői, a blues királyai, Fekete Jenő és Horváth Misi ad felejthetetlen koncertet.
Zárásként az előző években is nagy sikert aratott Blackwater Bullfrog együttes zenél.

Program

16.00 Ünnepi szentmise

17.00 Csörömpölők zenekar gyerekkoncertje

17.45 KataPult Kamarakórus

18.30 The Pontiac akusztikus koncert

19.30 Fekete Jenő és Horváth Misi duo

20.30 Blackwater Bullfrog koncertje

A búcsút kézműves vásár, gyerekprogramok, körhinta, pónilovaglás, népi játékok, bográcsozás, borkóstolás színesíti.

Aktuális információk a kápolnáról: Négy évvel ezelőtt került felszentelésre Haranghy Jenő iparművész 1935-ben festett 11 ólomüveg ablaka, melyek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított pénzből, rekonstrukciójuk után visszakerülhettek eredeti helyükre, valamint Szedleczkyné Leszl Mária iparművész által készített 14 stáció dombormű táblája.
A Kápolna elpusztult oltárképét - eredeti fényképfelvételek alapján - Szedleczky Rudolf ipar,- és festőművész rekonstruálta.

A Kápolna története fotó és eredeti dokumentumok alapján idén is megtekinthető a búcsú napján.

2018.08.06 16:06
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám