Magyarország újjáépítése és a kereszténység

Bangha Béla jezsuita atya 100 éve megjelent könyvéről, a szerzőről, a korról tart előadást Raffay Andrea febr. 25-én 18.00 órakor az Adler Kávéházban.

A könyv 100 éve jelent meg és korának egyik legjelentősebb művének bizonyult. Tartalma ma is fontos útmutató korunk nemzeti és keresztény útkereséséhez. Bár művében Magyarország 100 évvel ezelőtti szétesésének okait s a tragikus helyzetből való kiút lehetőségét tárgyalja, mondanivalója – sajnálatosan – ma is időszerű. Ezért fontos megismernünk művét és magát a szerzőt és korát.

A könyv 1945 – és a 30 éve történt un. rendszerváltás – óta az első kiadás, melyet Raffay Andrea történész rendkívül alapos (589 !) jegyzet-anyaga és Bangha Béla sokoldalú bemutatása tesz még értékesebbé.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait az előadásra 2020. február 25-én 18.00 órára az Adler kávéházba (Budaörs, Budapesti út 2.).

 Előadásunk után a könyv kapható és dedikálható.
Helybiztosítás: fejeregyhazis@gmail.com

2020.02.18 09:28
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám