Jubileumi év lesz az idei

25 éves a budaörsi Mindszenty Iskola és Óvoda! Püspöki szentmisével ünnepelnek majd szeptember 18-án. Szabó István igazgató úr beszámolója.

Szabó István igazgató úrtól kaptunk tájékoztatást:

"Az iskolában a Veni Sancte és a tanévnyitó szeptember 3-án (hétfőn) reggel 8 órakor
lesz.
Az idei nevelési évünk (közösen az ovinak és az iskolának) a 25. nevelési év, tehát jubilálunk. A jubileumi tanév ünnepélyes megnyitójára szeptember 18-án 10.00 órakor kerül sor. Az ünnepi szentmise celebránsa Spányi Antal megyés püspök úr, intézményünk fenntartója.

A jubileumi évünk főbb programjai a következők:
2019. március 1. – öregdiáktalálkozó, iskola történeti kiállítás megnyitása
2019. március 25 – születésnapi szentmise, ünnepség
2019. május 6 – Mindszenty-nap
2019. május 11 – Mindszenty-bál

A tanévünk elején örömteli, hogy az intézmény gyermeklétszáma 24 fővel növekedett. Nagy öröm számunkra, hogy egyre több család tartja fontosnak a nevelés központú, keresztény, katolikus értékeket közvetítő pedagógiai munkánkat.

Ezzel a néhány gondolattal köszönnénk be a nevelési évünk elején."

2018.08.31 07:12
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám