Hirdetések Nagyböjtben 5.

„Igen, Uram! Hiszem, hogy te vagy a Messiás, az Isten Fia, aki a világba jön!”
(Jn 11, 3-7. )

-    A vírusos járvány-helyzet miatt továbbra is csak hívek nélkül mondható szentmise a templomban, ez a Magyar Katolikus Püspöki Kar rendelkezése.
-    A felvett miseszándékokat elmondjuk a hétköznap reggel 8 órai (hívek nélküli) szentmiséken, míg vasárnap a ½ 11-es és az este 6 órás szentmiséket ugyancsak hívek nélkül mondjuk. A vasárnapi szentmiséket – és minden szentmisét -  Egyházközségünk honlapján követhetjük: brke.org. Ha ezt nem tudnánk megvalósítani, a magyar TV több csatornáján is bekapcsolódhatunk az ott sugárzott szentmisébe.
-    Nem javult a helyzet, ezért a már jelzett lelkigyakorlat elmarad, sőt, már jelezhetjük, hogy a Nagyheti szertartásokat csak a honlapunkról követhetjük. Többet róla a következőkben.
-    Március 28-ával kormányrendelet lépett életbe a kijárási korlátozásról, de a napi kétszeri, hétköznapi szentségimádási lehetőség marad a nyitott templomban: 10-12.00 óra és 16-18.00 óra között.
-    Pénteken elsőpéntek van, sajnos, betegeinket most nem látogathatjuk a szokásos rend szerint. Reméljük, hogy a helyzet javulásával visszaáll régi gyakorlatunk. Az Eucharisztikus Kongresszusra előkészítő szentségimádásunkat pénteken 10-12.00 és 16-18.00 óra között tartjuk meg, a biztonsági előírások figyelembevételével.
-    Jó érzéssel vesszük az örömteli visszajelzéseket, melyeket az egyházközségi honlapunkon követhető, látható – hallható liturgikus eseményekkel kapcsolatban kaptunk híveinktől.
-    Mi is igazán örülünk ennek, ennek nyomán jegyezzük meg, hogy mindennek technikai megvalósítása komoly összegbe került. Az elmaradó perselyadományokra gondolva kérjük segítő adományaikat erre vonatkozóan is:

Egyházközségünk bankszámla-száma a CIB Banknál:
11103303-19828983-36000001
Köszönjük!

2020.03.27 15:04
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám