Hangversenyek a budai Szent Imre templomban

Az Ealing Abbey fiúkórusa, a Kodály Zoltán Kórusiskola, a Szent Efrém Férfikar és a Musica Profana koncertjeit élvezhetjük a következő hetekben a ciszterci templomban.

A Tradíció című hangversenyen április 15-én a bencés Ealing Abbey fiúkórusa előadását Richard Leach kíséri orgonán Christopher Eastwood vezényletével.

A Magyar Örökség díjas Kodály Zoltán Kórusiskola 30 év a harmóniában című jubileumi fellépésén Sapszon Ferenc vezényel április 22-én.

A Musica Profana együttes hangversenyén április 29-én Közép-Európa egyházi zenéjét hallhatjuk korhű hangszereken. Közreműködik Andrejszki Judit (ének, csembaló), Kállay Katalin és Molnár Andrea (furulya), Lachegyi Róza és Vitárius Piroska (barokk hegedű), Szokos Augusztin (orgona, csembaló) és Szabó Zsolt (viola da gamba).

A Szent Efrém Férfikar május 6-i koncertjének központi témája a Miatyánk, amely görög-bizánci és közel-keleti himnuszokban, Purcell, Schubert, Kodály, Liszt műveiben csendül fel. A hangversenyen közreműködnek a Deák Diák Általános Iskola tanulói, vezényel Bubnó Tamás.

A 15 órakor kezdődő hangversenyekre a belépés ingyenes és akadálymentes.

Forrás: MTI

2018.04.04 08:07
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám