Ferenc pápa programja a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Ferenc pápa szeptember 12-én reggel érkezik Budapestre, hogy résztvegyen a katolikus világesemény záró szentmiséjén a Hősök terén.

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségeknek a képviselőit.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

A Szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát, és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.

ITT regisztrálhatnak a NEK programjaira és a záró szentmisére is.

Ferenc pápa budapesti programja részletesen:
FERENC PÁPA APOSTOLI ÚTJA BUDAPESTRE AZ 52. NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS ZÁRÓMISÉJÉRE ÉS SZLOVÁKIÁBA, 2021. szeptember 12-15.

2021.szeptember 12. (vasárnap):

RÓMA-BUDAPEST-POZSONY

06:00 Indulás Rómából a Fiumicino nemzetközi repülőtérről
07:45 Érkezés a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre
07:45 HIVATALOS KÖSZÖNTŐ a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
08:45 TALÁLKOZÓ MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉVEL ÉS MINISZTERELNÖKÉVEL a Szépművészeti Múzeumban
09:15 TALÁLKOZÓ A  PÜSPÖKÖKKEL a Szépművészeti Múzeumban
A Szentatya beszédet mond
10:00 TALÁLKOZÓ A MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK ÖKUMENIKUS TANÁCSÁNAK képviselőivel ÉS MAGYARORSZÁG ZSIDÓ KÖZÖSSÉGEIVEL a Szépművészeti Múzeumban

11:30 SZENTMISE A HŐSÖK TERÉN
Úrangyala imádság
A Szentatya ünnepi homíliája

14:30 BÚCSÚ CEREMÓNIA a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
14:40 Indulás repülővel Pozsonyba
15:30 Érkezés Pozsony nemzetközi repülőterére

2021.07.22 08:41
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám