Kitekintő < >

Tájékoztatás a Székesfehérvári Egyházmegye programjairól

A kormány legutóbbi járványügyi rendelkezései alapján (gyülekezési tilalom) az Egyházmegyei Hivatal augusztus 15-ig töröl minden központi, egyházmegyei programot.

Isten szava mindig aktuális

Április 26-án minden lengyel katolikus Máté evangéliumát olvasta a Nemzeti Szentírásolvasás Napján.

Elhalasztották egy évvel a NEK-et!

Ferenc pápa a NEK Pápai Bizottságával,a katolikus világesemény szervezőivel, a magyar püspökökkel egyeztetve úgy döntött: egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK).

A Passió folytatása: A Feltámadás

Lassan érkeznek a hírek arról, hol tart Mel Gibson filmje, A PASSIÓ (The Passion of the Christ) második részének, A FELTÁMADÁS-nak a forgatása.

Szent II. János Pál pápa „Önéletrajza”

Szent lengyel pápánk soha nem írt önéletrajzot, de beszédeiben, írásaiban, interjúiban gyakran idézte fel életének fontosabb eseményeit.

Milyen az e-foglalkozás a Mindszenty Óvodában?

Fontos hangsúlyozni, hogy az infokommunikációs eszközök csak közvetítő szerepet játszanak, semmiképpen nem szeretnénk a gépek elé kényszeríteni a gyerekeket.

2. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám