Kitekintő < >

Fináléban az új pátyi templom

A pátyi Szent II. János Pál-templom is számíthat a kategória fődíjára és a közönségszavazás díjára a 2020-as A+ Awards online építészeti versenyben.

Régi fényében a Szent Illés Székesegyház

A szíriai Aleppo keresztény többségű városnegyedében újra megnyílt a helyreállított templom,  miután 2013-ban a dzsihadisták súlyosan megrongálták.

Egy közösséget alkotva

A körtéri katolikus gimnáziumokba járt fiataljaink jól ismerik Ákos atyát a Szent Imre templomból. A váci lelkigyakorlaton paptestvérek számára elmondott gondolataiból szemezgettünk.

Ferenc pápa megemlékezett a Hagia Sophia mecsetté alakításáról

Ez volt a Szentatya és a Vatikán részéről az első megszólalás, miután Recep Tayyip Erdoğan török elnök rendeletet adott ki a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakításáról.

Ön mit vállal a Szűzanyáért?

Önkéntesként, adományokkal vagy imáinkkal segíthetjük a Mária Rádió működését.

Az első szombat mindig Máriáé - Férfiak rózsafűzér-imádsága Lengyelországban

Lehet nyár vagy tél, az "isteni hadsereg" minden hónap első szombatján szeretné kiengesztelni Máriának, Lengyelország Királynőjének Szeplőtelen Szívét az istenkáromlásokért és sértésekért.

2. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám