Kitekintő < >

Különleges betlehem Krakkóban

Krakkó Debniki városrészében évek óta sok csodálója van a szaléziak Kostka Szent Szaniszló templomában álló betlehemnek: idén korunk három pápája is a három királyok közé került.

A Mária Rádió az idei adventben

Ebben a különös, sok szempontból nehéz időszakban szeretne segíteni a Mária Rádió az interneten keresztül, hogy lélekben felkészülten várjuk karácsony ünnepét.

Adventi nyitvatartás a Glória Boltban

Számtalan esetben találtunk már szép és változatos karácsonyi ajándékot kicsiknek-nagyoknak a Mindszenty Óvoda oldalában működő kis boltban.

Négy felekezet temploma is vörös fényt kap Budapesten november 25-én

Vörös színnel világítanak ki több budapesti épületet szerdán a Red Wednesday (vörös szerda) elnevezésű kezdeményezés jegyében, az üldözött keresztényekre gondolva.

Sikeres Mariathon

A Mária Rádió köszöni támogatóinak, hogy októberben sikerült megszüntetni negatív mérlegüket.

Az MKPK közleménye az új járványhelyzetben

Az intézkedések a latin szertartású egyházmegyékre visszavonásig érvényesek. Erdő Péter bíboros mai rendelkezését is közreadjuk.

2. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám