Kitekintő < >

A Fájdalmas Szűzanya búcsúja Sümegen

Budaörsiek is jelen voltak az idei sümegi búcsún és volt közöttük, aki Balatonalmádiból zarándokolt a Szent Istvántól a Szűzanyáig elnevezésű zarándoklaton.

Keresztény esküvő Betlehemben - lakodalom és konklúzió 3/3. rész

Az esti vacsora és ünneplés egy helyiek által kedvelt, fogadások megrendezésére kialakított teremben volt. A terem szépen díszített, helyi ízlés szerint berendezett, a bejáratnál virágokkal teli. A bejáratnál vendégkönyv és az ifjú pár fotói várták a vendégeket.

Keresztény esküvő Betlehemben - esküvőn Palesztinában 2/3. rész

A jeruzsálemi óváros forgatagából kikeveredve a helyiektől kértem útbaigazítást a közeli buszállomás felé, hogy busszal menjek át az izraeli-palesztin határon Betlehembe.

Keresztény esküvő Betlehemben - érkezés Izraelbe 1/3. rész

Egy felhős délelőttön kedvenc kávézómban üldögéltem Budaörsön egy kiváló presszókávé társaságában. Előttem nyitva a laptop és éppen azon gondolkodtam, hogy hogyan osztom be aznapi teendőimet. Gyorsan átfutottam az este folyamán érkezett e-mailjeimet és örömmel láttam, hogy régi barátom írt. Gyorsan megnyitottam a levelet…

Szent Charbel kápolna Gazdagréten

2018. augusztus 21-én Béchara Boutros Al-Rai bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája látogatást tett a gazdagréti Szent Angyalok templomban Erdő Péter bíboros úrral együtt.

Fogadalmi szentmise a missziós kereszttel

Nagyboldogasszony vigíliája Székesfehérváron kiemelt ünnep. Szép külsőségekkel és mély belső tartalommal ünnepeltek idén is, amelyet az esős időjárás sem tört meg. A szentistváni országfelajánlás napján, a Magyar Szent Család ereklyéi és a Missziós kereszt jelenlétében Spányi Antal megyés püspök a szentek és Mária oltalmát kérte hazánkért és minden keresztény családért.

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám