Kitekintő < >

Határon túli magyar fotósok képei

A Kárpát-medencei fotópályázat legszebb képeiből nyílt kiállítás a Józsa Judit Galériában. 

Mária napi búcsú Balatonőszödön

Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén lesz az 1935-ben épült balatonőszödi kápolnánál a 13. Mária napi búcsú. Az ünnepi szentmise 16.00 órakor  kezdődik.

Krisztus feltámadása – Mel Gibson új filmje

Bizonytalan hírek, nehezen megszerezhető információk jellemzik a filmforgatást – de az biztos, a Passiót rendező Mel Gibson készíti következő, hatalmas meglepetésnek ígérkező filmjét.

Cserkész Világdzsembori 2019

9 ifjú budaörsi cserkész is elindul a világtalálkozóra Amerikába (júl. 22-aug.2.)

A Lélek ugyanaz

A Budaörsi Kolping Család nagyon szép napokat töltött július elején az ország nyugati-déli csücskében. Sok helyet és templomot bejártak, a megőrzendő értékeket keresték és amit megtaláltak, az mindig ugyanaz: keresztény magyarságunk és emberségünk. Mottónk volt: „Őrzők, vigyázzatok a strázsán!”

Püspöki székváltás Vácon

Beer Miklós megyéspüspök nyugdíjba vonul. Mit mond terveiről, az egyház problémáiról?

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám