Kitekintő < >

Intézményes szeretetszolgálat

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén. A szeretet nemcsak cselekvő, tevékeny, hanem bátor is.

Krisztus valóban jelen van a keresztény közösségben

A budapesti NEK-ről és más időszerű kérdésekről készítettek interjút Nobilis Márió atyával:  az atya a rá jellemző éleslátással beszél az Eucharisztikus Kongresszus igazi hozadékairól, Ferenc pápa megnyilatkozásairól és az elkezdődött Püspöki Szinódus jelentőségéről.

Szeretetközösség, részvétel, küldetés - Ferenc pápa október 9-én megnyitotta a szinódust

Egyfelől nagy lehetőség a lelkipásztori megtérésre missziós és ökumenikus szinten egyaránt, másrészt ha csupán értelmiségiek elvont, formális értekezése marad, akkor meddő lesz.

A Világosság Olvasója

"A rózsafüzér – jóllehet jellegzetesen máriás imádság – lényegét tekintve krisztologikus. Alkotóelemeinek egyszerűségében sűrítve tartalmazza az egész evangéliumi üzenet mélységét, melynek mintegy rövid összefoglalása.

Közösségépítő Kultúránk Programsorozat szeptemberben

A Nemzeti Művelődési Intézet (Lakitelek) ebben az évben is megrendezi a nagy népszerűségnek örvendő programsorozatot 2021 őszén, most a történelmi egyházak közösségei számára.

Szent István öröksége - Kárpát-medencei keresztény magyar alkotóművészeti kiállítás

A megnyitó ünnepségen védettségi igazolvánnyal és előzetes regisztráció után lehet résztvenni. A kiállítás 2021. szept. 2-12. között, minden nap 10 és 18 óra között látogatható, a belépés ingyenes. Helyszíne: a Szent István Bazilika altemploma.

1. oldal < >

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám