Kitekintő < >

A Kőhegy különösen fontos számunkra

A Kőhegy takarítását, a graffitik eltávolítását Csányi Anna és Vágóné Némethy Adrien tanárnők vezetésével végzik majd a mindszentys diákok és a Budaörsi Nők szeptember 25-én. Esőnap egy hét múlva.

Befejeződött a tatai nagytemplom felújítása

Veres András püspök úr áldotta meg a külsőleg felújított Szent Kereszt felmagasztalása plébániatemplomot Tatán. A munkálatok közel másfél évig tartottak.

Segíts megmenteni a teremtett világot!

A Mária Rádió felhívása: Szeptemberben néhány egyszerű lépéssel Te is csökkentsd az ökológiai lábnyomodat - mindössze nyolc egyszerű tipp betartásával!

Augusztus 22. A vallási üldözöttek emléknapja

A vallásszabadság megsértése nem pusztán vallási kérdés, hanem egyben a legsúlyosabb, és a politikai korrektség által szőnyeg alá söpört emberi jogi válság:

Szent II. János Pál szobra a Bazilikában

A budapesti Szent István Bazilika papi bejárójánál állították fel a száz éve, 1920. május 18-án született Szent II. János Pál életnagyságú szobrát.

Megújul a párizsi Notre Dame orgonája

A tavalyi tűzvész után, ma kezdik meg az orgona tisztítását és restaurálását, 2024-ig tartanak a munkálatok.

1. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám