Kitekintő < >

Hamisak a híresztelések

Ferenc pápa várhatóan 2021. szeptember 12-én az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra. A szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel:

„Glaube stiftet Gemeinschaft” - A hit közösséget teremt

Június 24-én konferenciára hívja az érdeklődőket a Budajenői Magtár és a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum. Előadást tart Dr. Gajdos-Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatója, a zárógondolatokat Harkai Gábor plébános úr fogalmazza meg.

A csíksomlyói búcsú 2021-ben

A pünkösdszombati búcsús szentmise helyszíne újra a csíksomlyói nyereg lesz. A zarándokok csak meghatározott számban, a járványügyi szabályokat betartva vehetnek részt rajta.

Újra kötelező a személyes jelenlét a miséken

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új járványügyi rendelkezése 2021. május 7-én.

Május 13 - imanap a járvány megszűnéséért a Fatimai Szűzanya ünnepén

Helyszín a Máriaremetei Kegytemplom parkja, időpont május 13-án 15 órától 19:30-ig. Negyven éve, 1981. május 13-án, 17 óra 17 perckor egy merénylő 4 lövést adott le a Szent Péter téren II. János Pál pápára...

Újabb zoom-os előadás

Lothringer Éva szociális testvér "Édes  fánk és keserű bűntudat - avagy hogyan lépett manapság a szépségkultusz a vallás helyébe?" c. előadását nézhetjük 2021. május 10-én 20 órától a neten.

1. oldal < >

Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám