Ünnepélyes gyászmise Kiss Csaba solymári-pilisszentiváni plébánosért

Válasszuk ki a sok emlékből, ami szívünknek a legkedvesebb! Így gondoljunk Csaba testvérünkre - mondta Spányi Antal püspök atya a 2021. március 4-i gyászmisén a Solymári Szűz Mária Neve Plébániatemplomban.

A szentmisét a Pilis TV élőben közvetítette. Püspök atya szentbeszédéből idézünk néhány gondolatot:
Csaba atya halála megszomorít mindnyájunkat, de a föltámadt Krisztus ad nekünk reménységet.
Nem a holttestére nézünk, hanem őrá, aki Isten szemével nézve örök életre rendelt teremtmény.


Néhány tény, ami nem beszél arról, hány embert vigasztalt a gyászban, hány ember örömében osztozott házasságkötéskor, kereszteléskor... imádságai hogy szálltak fel az ég felé: - Kiss Csaba 1981. dec.9-én született Budapesten, tanulmányait is ott végezte. Székesfehérváron szentelték pappá 2007. jún. 23-án. Szolgálatát 2011-ig Budaörsön végezte káplánként, ahonnan váratlan kötelességként ment Velencére plébánosnak. 2014-től Solymáron volt plébános.

A püspök atya még beszélt arról, hogy önmagunk sajnálata helyett Isten szemével nézzünk a világra. Ezt is Jézussal együtt akarjuk megélni!
A szentek mind Jézus mellett élték le az életüket, mert tudták, Jézus az égben készít számukra helyet az Atya mellett.

A halál felemel, ha Istennek adjuk át, akit szerettünk.
----------------------------------------------------------------------------------------------

A szentmise élő közvetítése alatt, amelyet közel 400-an néztek, egy budaörsi passiós társa írta Csaba atyáról, aki a 2012-es Budaörsi Passióban alakította Jézus és Péter apostol szerepét:

"Hálával, szép emlékekkel, őszinte tisztelettel, szeretettel őrzünk szívünkben. A budaörsi Passión általad nyújtott csodálatos élményt sosem feledjük. Rólad szólt és nekünk üzentél. Nyugodj békében!"

ITT látható néhány kép a szentmiséről.

2021.03.04 11:05
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám