Nagyszülők miséje Mátraverebély-Szentkúton

Meg kell menteni gyermekeinket, unokáinkat, de magunkat is - mondta Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke homiliájában. Négy budaörsi testvérünk résztvett a több napos zarándoklaton.

A nagy eső és borús idő ellenére régen nem látott tömeg látogatott a kegyhelyre. Az új ünnepet, a nagyszülők és idősek napját Ferenc pápa rendelte el az idén, felhívva a figyelmet nélkülözhetetlen szerepükre. A világnapot júliusban azon a vasárnapon kell tartani, amely legközelebb esik Szűz Mária szüleinek ünnepéhez: 2021-ben ez július 25-ére esett.
Teljes beszámoló a szentmiséről ITT.

Budaörsi testvéreink: Berénke, Endre, Zsuzsi és Gyuri már szombat este résztvevői voltak a szentmisének a mátraverebély-szentkúti Basilica Minorban, majd  a zarándokcsoporttal együtt szentségimádáson imádkoztak. 23.00 órakor kezdődött a keresztút.

Másnap a Nógrádsipekről induló zarándokcsoporttal tartottak a Szentkút forráshoz, majd résztvettek az ünnepi, püspöki szentmisén.

Novák György képeit a képgalériában találjátok.

2021.07.27 08:46
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám