Szent Charbel kápolna Gazdagréten

2018. augusztus 21-én Béchara Boutros Al-Rai bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája látogatást tett a gazdagréti Szent Angyalok templomban Erdő Péter bíboros úrral együtt.

A libanoni pátriárka Egyházunk és Hazánk vezetőinek meghívására vett részt az idei Szent István-napi ünnepségeken. Látogatásának utolsó helyszíne Gazdagrét volt, ahol megáldotta a maronita szerzetesről, Szent Charbel Makhlouf atyáról elnevezendő keresztelő kápolnát.
Egyúttal nyilvános tiszteletre elhelyezte a kápolna új üvegszekrényeiben a négy libanoni szent: Szent Charbel Makhlouf szerzetes, Szent Rafka apáca, Szent Nimatulla teológus és Boldog Esteban laikus testvér ereklyéjét.
Az ereklyéket Rai pátriárka adta Erdő Péter bíboros úrnak, aki 2016. október 1-jén, a templom felszentelése alkalmával a templom gondjaira bízta azokat.

A templomkertben Őboldogsága egyházi és közéleti méltóságokkal cédrusfát ültetett a Közel-Kelet üldözött keresztényeivel való együvé tartozás jegyében.


http://www.magyarkurir.hu/hirek/maronita-patriarka-nemzetkozi-segitseg-kell-kozel-keleti-keresztenyseg-fennmaradasahoz

http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-libanoni-patriarka-megaldotta-gazdagreten-szent-charbel-kapolnat

2018.08.23 06:24
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám