Pap - és diakónus szentelés

2018. június 23-án, Keresztelő Szent János születésének ünnepén, pap- és diakónusszentelés volt a Prohászka Ottokár emléktemplomban.

Spányi Antal megyéspüspök pappá szentelte Rohrbacher János diakónust és diakónussá Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd akolitusokat.


Ebben a szentmisében adtak hálát az egyházmegye jubiláns papjai a szolgálat kegyelmeiért; a gyémántmisés (szentelés 1958-ban) Horváth Imre, Horváth László, Bindes Ferenc; az aranymisés (szentelés 1968-ban) Horváth József, Ott József; az ezüstmisés (szentelés 1993-ban) Dózsa István, Mészáros János atyákért.


Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is gyermek zarándokcsapat indult Szentváry Lukács Erika hitoktató vezetésével. A budaörsi ministránsok delegációja is részt vett a szentmisén.

2018.06.25 06:58
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám