Naphimnusz összejövetel a Föld napján

Április 22-én, a Föld napján a katolikus Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület Budaörsön tart egy nyitott összejövetelt.

A fél 11-es szentmise után a templomkertben kezdik közös délutánjukat, amire plébániánk teremtésvédelem iránt érdeklődő tagjait, például a teremtésvédelmi ökokörben részt vett testvéreket is szeretettel várják, elsősorban fél 1-től, de akár már korábban is.

A programban különböző témákról folyó beszélgetés és a végén a Kőhegyre tartó séta szerepel szakavatott vezetéssel. Aki rögtön a fél 11-es szentmise után csatlakozna, azt közös ebédre is hívják, kérve, hogy hozzanak magukkal nem túlcsomagolt, lehetőleg helyi eredetű ennivalót, amit megosztanak a többiekkel, valamint saját evőeszközt, poharat.

Gondoljunk erre úgy is, mint a szokásostól eltérő találkozási lehetőségre egymással, rendhagyó tartalmú beszélgetésre, különleges kóstolóra egymás konyhájából!

(Minker Tibor festménye)

2018.04.14 13:09
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám