Milyen az e-foglalkozás a Mindszenty Óvodában?

Fontos hangsúlyozni, hogy az infokommunikációs eszközök csak közvetítő szerepet játszanak, semmiképpen nem szeretnénk a gépek elé kényszeríteni a gyerekeket.

Béresné Dajka Katalin óvodavezetőtől kértünk tájékoztatást:

Minden óvoda, de legalábbis a legtöbb áttért erre a módszerre. Ez csak egy kis kiegészítés,a szülőknek egy kis mankó a hosszú hetek elviseléséhez, és addig is jól jönnek ezek a kis játékos feladatok, amíg az iskolásokkal otthon tanulnak. Az óvodapedagógusok elküldik a heti terveket, ötleteket a szülőknek. Verseket, meséket mondanak videóra, ezt a szülők levetítik a gyerekeknek. Az iskolaelőkészítő csoportok a feladatlapos füzetben is eszerint haladnak. A kézműves munkákról fényképeket küldenek vissza az óvónéniknek a szülők. A gyerekek zárt facebook csoportban üzennek egymásnak, az óvónéniknek és fordítva is.
A nagyböjti időszak szokásait, imáit is elküldik, hittantémához kapcsolódó feladatokat is küldünk. Hangsúlyozzuk, hogy semmi nem kötelező, de úgy tapasztaljuk, hogy a szülők nagyon hálásak.
A levelezőrendszeren keresztül hasznos linkeket osztanak meg egymás között a felnőttek. Fontos hangsúlyozni, hogy az infokommunikációs eszközök csak közvetítő szerepet játszanak, semmiképpen nem szeretnénk a gépek elé kényszeríteni a gyerekeket.
Dicsérjük, bátorítjuk a családokat, nagyon elcsigázottak, és sokkal terheltebbek, mint a normális életükben.
Reméljük nem tart sokáig, mindenkiért imádkozunk!

2020.04.14 09:10
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám