Különleges betlehem Krakkóban

Krakkó Debniki városrészében évek óta sok csodálója van a szaléziak Kostka Szent Szaniszló templomában álló betlehemnek: idén korunk három pápája is a három királyok közé került.

A játékos kedvű művész élethűen ábrázolta pápáinkat, amint örömmel közelednek a Kisjézus jászolához, hogy köszöntsék őt. Talán a világon sehol sem látunk ilyen betlehemet!

Szent II. János Pál szavai a római Szent Péter téren egy régi karácsonyon:
"Néhány nap múlva ünnepeljük Jézus születését. Az otthonokban folynak az előkészületek. Itt a téren is látjuk a készülő betlehemet és az égbe nyúló karácsonyfát, amely már ünnepi fényekben ragyog, hogy emlékeztessen minket a közelgő ünnepre, feltörő érzelmeinkre és emlékeinkre. Átadom nektek legszívélyesebb jókívánságaimat és felhívom figyelmeteket arra, hogy ne csak a karácsony külső megjelenítésére törekedjetek, hanem fedezzétek fel mély igazságát is - Isten Fiának igazságát, aki emberi alakot öltve közénk jött."

2020.12.14 09:37
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám