Isten szava mindig aktuális

Április 26-án minden lengyel katolikus Máté evangéliumát olvasta a Nemzeti Szentírásolvasás Napján.

A Biblia vasárnapja és a 4. Nemzeti Szentírásolvasás Napja volt tegnap Lengyelországban.  Egyúttal elkezdődött a 12. Bibliai Hét is. Máté evangéliumát választották közös olvasásra a szervezők.

A krakkói érsek atya, Abp Marek Jędraszewski, szentbeszédében kiemelte:
"Annak a lehetősége, sőt szükségszerűsége is megnyílik számunkra, hogy egyénileg is és közösségileg is olvassuk a Szentírást, keressünk és találjunk benne lelki inspirációt és belső megnyugvást."
A Szentírásolvasás Nemzeti Napjának jelszava volt: Az Ige misztériuma, amely az élet kenyerévé vált. (Forrás: polskieradio24.pl)

Az elmúlt években, a járvány előtti időkben, az egész napos maratoni bibliaolvasáson résztvettek közéleti személyiségek, művészek, állami vezetők is.

Mai problémáinkra emlékeztetve, a tegnapi szentmise végén a chestochowai Szűzanya kegykápolnájában a katasztrófavédelem, az egészségügy és a lengyel hadsereg képviselői olvastak fel egy-egy odaillő részt Szent Máté evangéliumából.
(Kép: Szentmise Jasna Górán, 2020. ápr.26.)

2020.04.27 10:35
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám