Határon túli magyar fotósok képei

A Kárpát-medencei fotópályázat legszebb képeiből nyílt kiállítás a Józsa Judit Galériában. 

A KÁMME Alapítvány által meghirdetett pályázatra több mint 100 fotó érkezett. A képek döntő többsége az idei évi csíksomlyói búcsút, Ferenc pápa látogatását és ehhez kapcsolódóan a székelyföldi, erdélyi vallásos emlékeket mutatja be. Megható pillanatfelvételek, a vallás egyedi, személyes megélésének momentumai és többszáz éves múltunk emlékei ragadták meg az amatőr és hivatásos fotósok fantáziáját.  A képek segítségével azonban nemcsak Erdély, de Kárpátalja és a Délvidék szakrális emlékhelyeit is bejárhatjuk.
A legszebb képekből nyílt tárlat ingyenesen megtekinthető a Józsa Judit Galériában (Budapest V., Városház u. 1.) aug. 26-tól szept. 9-ig, hétköznaponként 10 és 18 óra között.
Szeretettel várnak minden érdeklődőt!
(A galéria augusztus 19–25-ig szabadság miatt zárva tart.)

(Teljes cikk: KATTINTSON IDE!)
A címképen Szigeti Vajk: Csángók Szűzmáriához, Kárpát-medencei magyar keresztény értékek, amatőr kategória, különdíj látható

2019.08.18 09:16
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám