„Glaube stiftet Gemeinschaft” - A hit közösséget teremt

Június 24-én konferenciára hívja az érdeklődőket a Budajenői Magtár és a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum. Előadást tart Dr. Gajdos-Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatója, a zárógondolatokat Harkai Gábor plébános úr fogalmazza meg.

Liebe Freunde, liebe Landsleute!

Hiermit möchten wir Euch zur Konferenz „Glaube stiftet Gemeinschaft” nach Jeine/Budajenő am 24. Juni 2021 herzlichst einladen!

Wir würden uns sehr freuen, wenn Ihr an dieser Konferenz teilnehmen und nach den Vorträgen, beim Mittagessen mit unseren Landsleuten aus den Budaer Bergen über Eure Erfahrungen, Arbeit, Programme erzählen könntet. Denn Ziel und Motto der Konferenz ist „Glaube stiftet Gemeinschaft”!

Vorherige Registration ist (wegen Mittagessen) erwünscht, bitte an die E-Mail Adresse des Heimatmuseums, sz.balczer@heimatmuseum.hu  

Wir freuen uns sehr auf Euer Kommen!

Herzlichst,

Dr. Kathi Gajdos-Frank
Direktorin
Jakob Bleyer Heimatmuseum


www.heimatmuseum.hu  

2021.06.09 09:21
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám