Fináléban az új pátyi templom

A pátyi Szent II. János Pál-templom is számíthat a kategória fődíjára és a közönségszavazás díjára a 2020-as A+ Awards online építészeti versenyben.

A templomra július 31-ig lehet szavazni, rövid regisztrációt követően! Cím: https://vote.architizer.com/PublicVoting#/2020/architecture/cultural/religious-buildings-memorials
Az Architizer a világ legnagyobb építészeti platformja, amely sokféle kategóriában évente osztja ki az Architizer A+ díjakat. A zsűri díja mellett minden kategóriában szavazással választják ki a döntősök közül a közönségdíjas alkotásokat. Tavaly összesen 400 ezer szavazat érkezett a különböző kategóriákban. A templomra július 31-ig lehet szavazni, rövid regisztrációt követően!

A Gutowski Robert tervei szerint, több mint egy évtizedes munkával megvalósult Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentelte fel 2019. április 28-án, az isteni irgalmasság vasárnapján. Az építészek ugyanazon év novemberében Pro Architectura díjat vehettek át művükért.

Az épület a mostani versenyben Vallási épületek és emlékművek kategóriájában szerepel, vetélytársai a svájci Bellinzonában emelt ravatalozó, a dél-koreai Seamoonan templom, a kínai Szucsou (Suzhou) városában álló kápolna, valamint a Steven Holl Architects tervezte bővítés, a REACH a John F. Kennedy Center épületéhez.

Az Architizer a világ legnagyobb építészeti platformja, amely sokféle kategóriában évente osztja ki az Architizer A+ díjakat. A zsűri díja mellett minden kategóriában szavazással választják ki a döntősök közül a közönségdíjas alkotásokat. Tavaly összesen 400 ezer szavazat érkezett a különböző kategóriákban.

(Kis angol tudás szükséges a regisztráláshoz. Én szavaztam, jelenleg 22 %-on áll. Még van idő támogatni!)

2020.07.24 09:31
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám