Elhunyt Dr. Paulovits Teréz, Terikénk

Életének 83. évében, 2020. szeptember 23-án elhunyt Dr. Paulovits Teréz, aki cikkeivel, tudományos munkáival sokat tett azért, hogy Budaörs egyházi hagyományait és vallási népszokásait minél szélesebb körben megismerhessék.

 Lelkes kulturális misszióját nemcsak a felnőttek körében, hanem elsősorban a fiatalok között, így a Mindszenty József Katolikus Iskolában és a Heimatmuseumban is végezte. Igazi tanáregyéniség volt, aki szerető gondoskodással figyelte tanítványai későbbi pályafutását is. Ráckevei származása ellenére férjével, a két éve elhunyt Dr. Kovács József Lászlóval választott szülőföldjüknek tekintették Budaörsöt, ahová az 1970-es évek elején költöztek. Paulovits Teréz alapításától kezdve állandó szerzője volt Élünk című egyházközségi lapunknak, cikkeiben főként a budaörsi német hagyományokról írt. Terike néni megbízhatósága, elkötelezettsége és életvidám természete az újság egyik legfőbb támaszává tette őt. Hiányozni fog mindannyiunknak!
Az örök világosság fényeskedjék Neki, nyugodjon békében!

Grósz András

Temetése Ráckevén lesz szeptember 30-án.

2020.09.28 13:32
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám