Cserkész Világdzsembori 2019

9 ifjú budaörsi cserkész is elindul a világtalálkozóra Amerikába (júl. 22-aug.2.)

A dzsembori a cserkészmozgalom négyévente megrendezésre kerülő világtalálkozója. 2019.07.22-08.02 között az Egyesült Államok ad otthont ennek az élettől pezsgő, multikulturális rendezvénynek, melyre közel 40.000 fiatal érkezik a Világ minden pontjáról, igy Magyarországról is. Célunk, hogy a 280 magyar fiatalból álló Magyar Dzsembori Csapattal megismertessük a cserkészet nemzeteken átívelő nagyságát, és hogy ez a fantasztikus utazás mindannyiuknak egy egész életre szóló élmény legyen! A találkozó több szempontból is különleges: ez az egyik legnagyobb ifjúsági találkozó az egész világon, melyre a résztvevők több mint 140 országból érkeznek majd, továbbá ez az első olyan cserkész világtalálkozó, amelyet nem egy, hanem három ország (USA, Kanada, Mexikó) közösen fog szervezni.
A százfős budaörsi 1005. számú Don Bosco Szent János Cserkészcsapatból kilenc cserkész látogat el az útra, melyre közösen már máfél éve készülünk. Ez idő alatt fejlesztettük angoltudásunkat és kovácsoltuk közösségünket.

Köszönjük az információt Marton Tamásnak és várjuk majd az élménybeszámolót cserkészeinktől!

2019.07.20 18:53
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám