Bese Gergő atyát a Magyarországi Lengyelekért díjjal tüntették ki

"A lengyel nép iránti tiszteletem Szent II. János Pál pápa tiszteletéből eredeztethető., aki gyerekkorom és fiatalságom pápája volt" - mondta Gergő atya.

Lengyelek iránti rokonszenvét aligha kell bemutatni olvasóinknak. Öt évvel ezelőtt lengyel állami kitüntetésben részesült, a Magyarországi Lengyelekért díjat pedig Szent László napján, 2021. június 27-én vehette át a budapesti lengyel templomban. A jelenleg jánoshalmi káplánként szolgáló Gergő atyát az Országos Lengyel Önkormányzat tüntette ki a hazai lengyelség legtekintélyesebb díjával - civil szervezetek ajánlásai alapján.

"Meghatódottan fogadtam a hírt, és nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy méltónak tartottak arra, hogy felvegyenek azoknak az embereknek a sorába, akikre számítanak a barátság lángjának őrzésében." - nyilatkozta Gergő atya.

Gratulálunk, Gergő atya!

Teljes cikk ITT.

(Képek: parafiabudapeszt.pl)

Friss hírünk: A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében Bábel Balázs érsek úr 2021. augusztus 1-jei hatállyal Bese Gergő atyát felmentette a jánoshalmi kápláni szolgálata alól, és Dunavecsei plébánossá nevezte ki. Feladata lesz Tass és Szalkszentmárton ellátása is.

2021.06.28 12:06
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám