Országos hírre tett szert budaörsi templomunk

2020. október 11-re végre befejeződött templomunk felújítása. Püspök atyánk áldotta meg ünnepélyes szentmise keretében külsőleg felújított templomépületünket, Krisztus urunk arany corpusát a főbejáratnál és természetesen messziről látható arany keresztünket a templomtorony tetején.

Esős, őszi időben került sor a régen várt eseményre. Ahogyan plébános atya megjegyezte, napsütéses időben bizony szebben ragyogna az épület, de az a fontos, hogy mi belülről ragyogjunk és örüljünk a megújult Isten-házának.

Nem mindennap kerül sor templomok építésére, teljes felújítására. Spányi Antal megyés püspökünk arra figyelmeztetett, hogy, bár nem mindegy, hogy néz ki templomunk és Isten dicsőségét hirdeti egy szép épület, ha életünk nincs ezzel összhangban, nem lesz Istennek tetsző.

A mise elején plébános atya felsorolta, milyen támogatásból tudtuk megvalósítani a felújítást. Íme, néhány adat:

Az egyházmegye 15 millió forintos támogatást nyújtott, a magyar állam 50 milliót. Budaörs önkormányzatától 10,2 milliót kaptunk és a hívektől érkezett adományokból 10.788.000 Ft  került felhasználásra erre a célra.

Mindezt - az építőipar mai problémáival nehezítve - sok budaörsi áldozatos, gyakran önkéntes munkája is segítette.

Az eseményt a médiumok nagy érdeklődése kísérte, ezt láthatjuk ma is televíziók és országos napilapok híreiben.

A szentmise végén megosztott velünk néhány gondolatot Soltész Miklós államtitkár úr is (Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkársága).

"Amikor templomot újítunk fel, akkor a közösséget akarjuk szolgálni, attól függetlenül, mekkora településről van szó" - mondta. Háromszáz évvel ezelőtt Magyarországra települt egy olyan nemzetiség, amelyik szorgalmával, becsületével és igényességével gazdagította a nemzetet. A templomfelújításoknál talán a legfontosabb a hit továbbadása és megerősítése - fűzte hozzá.

Képgaléria ITT.

A hír a magyarkurirban.

A Székesfehérvári Egyházmegye honlapján ez szerepelt.

A Magyar Nemzet így írt.

2020.10.12 14:50
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám