Nagyböjt 3.

"A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük." (1 Kor 1, 22-25)

- Március 4-én, vasárnap este 6-kor gitárral kísért szentmise lesz. Erre várjuk a fiatal érdeklődőket.
- Hétfőn este ½ 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk.
- Siloe Közösségünk kedden este 8 órára szeretettel várja a híveket szentségimádásra a templomba, ahol közbenjáró ima kérésére is lesz lehetőség.
- Az élet nehéz kérdéseivel (pl. szeretteink, munkánk, egészségünk, anyagi biztonságunk elvesztése) foglalkozó 8 Lépés Csoportba szeretettel várják azokat, akik megtapasztalták ezeket a nehéz helyzeteket, és egyedül nem tudják feldolgozni. A megbeszélési lehetőségek helye: a Városi Ifjúsági Klub, időpontja: szerda esténként ½ 7-től 8-ig. Első alkalom március 7-én lesz.
- A Kolping-család egyesület meghívóját közvetítjük: pénteken, március 9-én 19 órától iskolánk aulájában előadást szerveznek „Modern kori keresztényüldözés” címmel. Az előadó Azbej Trisztán, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár. Szeretettel várják az érdeklődőket.
- Jövő vasárnap a ½ 11-es szentmise német nyelvű lesz.
- Március 24-én, szombaton délelőtt 10-12-ig Mindszenty Iskolánk aulájában a Húsvétra hangolódás keretében kreatív foglalkozást szervez a Te Deum Egyesület, amelyre minden gyermeket szeretettel várnak.
- Már most jelezzük, hogy a Húsvétra felkészítő lelkigyakorlatunkat Virág-vasárnap előtt csütörtökön-pénteken-szombaton (március 22-23-24.) tartjuk. Az elmélkedést az esti szentmisékbe építve halljuk, Száraz László, a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa tartja.
- A személyi jövedelemadó 1 %-át illetően idén kiemelten fontos a rendelkezés, mert 2018-ban az Egyház technikai számára (0011) benyújtott nyilatkozatot újabb nyilatkozat beadásáig, vagy visszavonásig a következő években is figyelembe veszi a NAV. Ne felejtsük el ezt a jelzést.
- Szívesen jelezzük, hogy a múlt vasárnapi gyűjtésünk a katolikus iskolák, óvodák javára 450 000 Ft lett, amelyet már továbbítottunk az Egyházmegyei Hivatalba. Hálásan köszönjük!
- A Magyar Katolikus Püspöki Kar az idei nagyböjtben is meghirdette a tartós élelmiszer-gyűjtést. Az adományokat Húsvétra osztja szét a rászorulók között a Karitász. A mi templomunkban a „szokásos” helyre, a kisebbik gyóntatószék elé lehet helyezni az élelmiszer-csomagokat, vagy a sekrestyébe lehet behozni. Előre is köszönünk mindent!
- A szomszédos gazdagréti Szent Angyalok Plébánia zarándoklatot hirdet San Giovanni Rotondo-ba, Szent Pio atya kegyhelyére. Az autóbuszos zarándoklat április 9-14 között lesz, jelentkezni a Gazdagréti Plébánia portáján lehet 50 000 Ft előleg befizetésével március 10-ig. A részvételi díj 157 000 Ft. (Érdeklődni lehet a 06-1-707 1111-es telefonon.)

(Fotó: Lantos István, Budaörsi Passió 2009)

2018.03.02 13:23
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám