Nagyböjt 2.

,,Ez az én szeretett Fiam, őt hallgassátok!" (Mk 9, 2-10)

- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Párkapocs Egyesületünk szeretettel hív mindenkit Lothringer Éva szociális testvér, családterapeuta előadására, melynek címe: „Hamupipőke és a herceg párterápiára jön”. A pompás esküvő után hogyan alakul a mesehősök – no meg a körülöttük élők – élete? Az előadás február 28-án 19 órakor kezdődik a PostArtban. Részletek a plakátokon és a szórólapokon olvashatóak.
- Pénteken lesz elsőpéntek, reggel 8-kor is lesz szentmise, melyen iskolánk gyermekei vesznek részt, és este 6-kor ugyancsak lesz szentmise. Az esti mise előtt 17.15-től a keresztúti ájtatosságot imádkozzuk. Ezen a napon a már kialakult gyakorlat szerint csendes szentségimádás lesz templomunkban, az Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében, amely a 8 órás szentmise végétől a keresztúti ájtatosságig tart. Kérjük a különböző közösségek tagjait, valamint egyházközségünk híveit, hogy próbáljunk minél többen bekapcsolódni és az Oltáriszentség előtt letérdelni.
- Jövő vasárnap az esti szentmise gitárral kísért szentmise lesz. Szívesen várjuk erre a szentmisére a fiatalokat.
- Azokat a fiatalokat, akik akár hangszerrel, akár énekkel szívesen bekapcsolódnának a zenei szolgálatba a havi gitáros ifjúsági énekes szentmisén, örömmel látjuk az antióchiás zenei próbán. A következő ilyen alkalom február 25-én vasárnap 17 órakor lesz a Mindszenty iskolában. Érdeklődni lehet Balics Eszternél (+36 30 282 4385, eszterb24@gmail.com).
- Már most jelezzük, hogy a Húsvétra felkészítő lelkigyakorlatunkat Virágvasárnap előtt csütörtökön-pénteken-szombaton (március 22-23-24.) tartjuk. Az elmélkedést az esti szentmisékbe építve halljuk, Száraz László, a Központi Papnevelő Intézet spirituálisa tartja. Jelezzük mindezt azért, hogy programunkba beépíthessük.
- A KÉSZ budaörsi csoportja meghívóját közöljük, mely szerint február 27-én, kedden 18 órakor lesz a PostArtban Győrfi Károly „Európai értékrendi válság – úton a vég felé” című előadása.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket.

2018.02.23 09:50
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám