Márió atya levele mindannyiunknak

Kedves Testvérek! A vasárnap megszentelésének alapvető módja számunkra, katolikusok számára, hogy részt vegyünk a közösséggel együtt a szentmisén. Ennek egyik kiváló lehetősége lehet, ha a nap folyamán online követjük egy szentmise bemutatását.

A levél teljes szövege:

Kedves Testvérek,
a vasárnap megszentelésének alapvető módja számunkra, katolikusok számára, hogy részt vegyünk a közösséggel együtt a szentmisén. Ez alól most a különleges helyzetre való tekintettel az összes magyar püspök felmentést adott a híveinek. Ugyanakkor a vasárnap így is az Úr napja, aminek megszentelésére mindannyian meg vagyunk hívva. Ennek egyik kiváló módja lehet, ha a nap folyamán online követjük egy szentmise bemutatását. A televízió is közvetít szentmisét, és sok más internetes miseközvetítés is elérhető az interneten (pl, Böjte Csaba atyáé, illetve sok helyi közösségé.)
Jó hír, hogy tegnap délutánra sikerült kialakítanunk a budaörsi templomban is az online közvetítés lehetőségét! (Hatalmas köszönet elsősorban Koltai Kárlónak, aki az elmúlt bő két napját lényegében ezzel töltötte, valamint a neki segítőknek!)
Ezért a szentmiséken való közösségi részvétel átmeneti hiánya okozta nehézség ellenére is örömmel jelenthetjük (öröm az ürömben), hogy mostantól a plébániaközösség honlapján, a https://www.brke.org/ weboldalon az Élő közvetítés linkre kattintva láthattok mindent, ami a templomban történik (már most is, persze a képminőséget tekintve vegyétek figyelembe, hogy pillanatnyilag teljes sötétség van a templomban - ehhez képest egész sokat látni), és hallhatjátok, ami a hangszórókban hallható lenne!

Holnap, vasárnap (és terveink szerint vasárnaponként mindaddig, amíg a járvány miatti kényszerű távolságtartásnak ez a formája fennáll) két szentmisét fogunk tartani a templomban:
10:30 János atya
18:00 Márió atya

Ezek a szentmisék zárt ajtók mögött zajlanak majd, de kántori szolgálat lesz, és számítunk a ti online jelenlétetekre is az interneten keresztül. Mivel számolunk azzal, hogy követni fogjátok a szentmisék bemutatását, ezért prédikálni is fogunk.:-) Így nem csak úgy általában "egy szentmisét" tudtok távolról követni, hanem kicsit ott érezhetitek magatokat saját templomunkban addig is, amíg nem tudunk ott újra mind személyesen összegyűlni (és kérjük Istent, hogy ez minél hamarabb eljöhessen, elmúljon a járvány, és egészségben mind viszontláthassuk egymást).
Itt csatolok pár linket, amelyek segíthetnek abban, hogy hogyan készüljünk és hogyan vegyünk részt gyümölcsözően ilyen szokatlan körülmények között a szentmisék internetes közvetítésén.
Az egyiken Sajgó Szabolcs jezsuita atya mondja el három rövid videóban a javaslatait ehhez: (a hangot esetleg külön be kell kapcsolni, az egeret a videóra húzva megjelenő hangszóró ikonra kattintva, hogy eltűnjön mellőle a kis x) https://www.facebook.com/sajgosz/videos/217376666336365/ (Az is meg tudja nyitni, aki nincs belépve a Facebookra!) A másik pedig egy írott szöveg az Opus Dei közösség oldaláról: https://opusdei.org/hu-hu/article/hat-tanacs-hogy-jol-eld-a-szentmiset-otthonrol
Valamint szintén a járványhelyzet miatt ingyenesen letölthetővé vált az Adoremus misefüzet, amely a liturgia összes szövegét tartalmazza, így akár az online miseközvetítéshez, akár az egyéni vagy családi imádsághoz, a vasárnap megszenteléséhez hasznos segítség lehet: https://ujember.hu/adoremus/
Segítsünk egymásnak ezeknek a lehetőségeknek a kihasználásában, különösen azoknak, akik kevésbé otthonosak az internet kezelésében!
A hétköznapi szentmisékről később adunk tájékoztatást, de az már biztosnak látszik, hogy minden hétköznap reggel 8 órakor János atya misézni fog - hogy koncelebrálunk-e vagy én külön szentmisét tartok, az még nem dőlt el. Ugyancsak kialakulóban van a templom nyitvatartásának rendje, és az is, hogy esetleg a kihelyezett Oltáriszentség előtt is lehet imádkozni (élőben és online is). Azért tervezzük a templomtér kinyitását a napnak legalább egy szakaszában, mert így az egymástól kért nagyobb távolságot is könnyebben be tudjuk tartani, mint a szűk előtérben, ha többen akarják egyszerre meglátogatni a templomot.
Ezekről és minden más hírről is igyekszünk mindenféle csatornán tájékoztatást adni. Elsősorban, kérjük, kísérjétek figyelemmel a brke.org honlapot, a plébániaközösség honlapját! Kérem, hogy küldjétek tovább a különféle budaörsi katolikus jellegű listákra ezt a hirdetést! És örömmel várjuk az építő, segítő visszajelzéseiteket!
A szokatlan körülmények ellenére is áldott vasárnapot mindenkinek!
Szeretettel:-)

János atya nevében is
Márió atya

2020.03.22 10:04
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám