Kiválasztjuk ezeket a testvéreinket a megtisztelő ministránsi szolgálatra

7 ministránst avattunk a február 14-i vasárnapon. A ministránsvezetői feladatkört Rujp Tamás vette át.

Minden új ministráns 4. osztályos, kivéve Geiger Berci (Bertold), aki elsős (de lelkesedése miatt korkedvezményt kapott, ami szinte minden évfolyamban előfordul), illetve Egervári Tas Dénes (Dini), aki pedig ötödikes.


Most volt a ministránsvezetői feladatkör átadása is, bátyám, Tamás vette át tőlem, aki 23 éves, MSc-s. Geiger Bence pedig csatlakozott a vezetők közé, így megkapta a névre szóló réz PAX keresztet.


Maga a képzés másfél hónap lett volna (elsőáldozástól Krisztus Királyig), de a járványhelyzet megszakította. A kis létszámra való tekintettel januártól folytattuk a felkészítést, hogy Nagyböjt előtt felavathassuk őket (természetesen az atyák beleegyezésével), így elkerültük azt, hogy egy teljes tanév kimaradjon, ami a fiúknak is nagyon rossz lett volna.

(Mindezek Rujp András leköszönő vezető szavai, akinek nagyon köszönjük eddigi munkáját!)

2021.02.15 14:09
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám