Hirdetések szeptember 28 - október 4.

Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt!  (Fil 2, 1-11)

-    Ha a járvány át nem rendezi elképzeléseinket, felújított templomépületünk püspöki megáldása október 11-én a fél 11-es szentmisén lesz.
-    Hangsúlyozottan kérjük, hogy minden eseményünkön az országos eligazítást vegyük figyelembe járvány elleni védekezésünkben!
-    Elkezdődnek a katekézisek. Hétfőn este fél 7-kor az ifjúság részére lesz katekézis a hittanteremben. Bejárat a sekrestye felől. Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
-    Makláry Ákos görögkatolikus lelkész, a KÉSZ elnökének szeptember 29-re hirdetett előadás a járványhelyzetre való tekintettel elmarad, későbbi időpontra halasztva.
-    Október 1-jével kezdődően az esti szentmisék este 6 órakor kezdődnek, így először pénteken (október 2-án) lesz este 6-kor szentmise.
-    Egyházközségi kirándulást szervez Szatmáryné Anikó október 3-ára a Sas-hegyi látogatóközpontba. Részletek a hirdetőtáblán.
-    Megint egy gyűjtést vagyunk kénytelenek jelezni: az elmaradt júniusi Péter-fillér gyűjtést jövő vasárnap tartjuk meg.  Kérjük híveink jószándékú adományait. Előre is köszönjük.
-    Jövő vasárnap a fél 11-es szentmisén tartjuk a terménymegáldási szertartást. Kérjük, hogy akik kerti veteményeikből, gyümölcsös kertjükből szívesen hoznak az ünnepi áldás asztalára, azok lehetőleg szombat délután vagy este hozzák terményeiket a sekrestyébe. Örülnénk, ha segítségükkel minél gazdagabb lenne ez az ünnepi asztal.
-    Kedden Szent Mihály, Gábor és Rafael főangyalokra, szerdán Szent Jeromos hittudósra, csütörtökön Lisieux-i Kis Szent Terézre, pénteken a Szent Őrzőangyalokra, szombaton Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökre emlékezünk.
-    Pénteken van elsőpéntek, az Eucharisztikus Kongresszusra készülve az elsőpénteki szentségimádást megtartjuk, déli 12 óráig. A reggel 8 órás szentmisén katolikus iskolánk gyermekei is résztvesznek.
-    Szívesen közöljük, hogy múlt vasárnapi, szentföldi gyűjtésünk eredménye 300 000 Ft lett, melyet ezúton köszönünk.

(A képen a Szűzanya szobra Makkosmárián)

2020.09.28 13:25
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám