Hirdetések szeptember 13-19.

...a hit is, ha tettek nem származnak belőle, magában holt dolog. Azt is mondhatja valaki: ,,Neked hited van, nekem meg tetteim.” Ha tettek nélkül megmutatod nekem hitedet, tetteim alapján én is bebizonyítom neked hitemet. (Jak 2, 14-18)

- A liturgiában hétfőn Aranyszájú Szent Jánosra, kedden a Szent Kereszt felmagasztalására, szerdán a Fájdalmas Szűzanyára, csütörtökön Szent Kornélra és Szent Cipriánra, pénteken Bellarmin Szent Róbertre emlékezünk.
- Templomunk Werner Alajos Kórusa kedden este 7 órakor tartja évadnyitó első énekpróbáját a sekrestye feletti hittanteremben. Szívesen fogadják az újabb jelentkezőket is, akik az énekkar szép szolgálatába bekapcsolódnának.
- A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi polgári Kaszinó szeretettel hívja az érdeklődőket szeptember 17-én, pénteken a Szent Benedek Iskola 22. előadótermében megrendezésre kerülő előadására, amelynek előadója Deák-Sárosi László lesz, címe: „A magyar kultúra helyzete ma – és 1918-ban”. Mindenkit szeretettel várnak. Részletek a plakátokon.
- Szombaton, szeptember 18-án lesz templomunkban a bérmálás. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Spányi Antal püspök atya celebrálja. A szentmise keretében 11 fiatal részesül a bérmálás szentségében. Imádkozzunk értük!
- Szeptember 19-én, jövő vasárnap kerül megrendezésre a hagyományos bodajki búcsú. Vasárnap fél 11-kor ünnepi szentmisét mutat be Spányi Antal püspök atya. Szeretettel hívja a családokat az ünnepi szentmisére az egyházmegye legősibb Mária kegyhelyére, hogy közös imádságunk erőt adjon családjainknak a személyes és közösségi megújuláshoz. Részletek a plakátokon.
Szeptember 24-25-én kerül sor a Székesfehérvári Egyházmegye szokásos ifjúsági zarándoklatára. Pénteken lehet érkezni, a zarándoklat maga szombaton lesz Mórról Bodajkra. Szeretettel várják egyházmegyénk 14 és 30 év közötti ifjúságát!
- Templomunk részleges belső felújítása kevésbé látványos munkákkal folytatódik. A hétköznapi szentmisék időpontja visszaállt a megszokott rendbe, vagyis hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön reggel 8 órakor van szentmise, pénteken és szombaton este 7-kor.
- A KaCsa-táborban ott felejtett holmik, amelyeket a szervezők megtaláltak és elhoztak, a szentmisék előtt vagy után a sekrestyében átvehetők.

(Kép: szekesfehervar.hu)

2021.09.11 14:02
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám