Hirdetések okt. 22-28.

"...Tudtok-e inni a kehelyből, amelyből én iszom, vagy meg tudtok-e keresztelkedni a keresztséggel, amellyel én megkeresztelkedem?” (Mk 10, 35-45)

- Hétfőn nem lesz katekézis a munkaszüneti napra való tekintettel.
- A budaörsi bencés középiskola várja a továbbtanulni vágyó diákokat a 9. évfolyamra. Nyílt napjuk október 26-án, pénteken lesz. A gyermekeket 9-re, míg szüleiket, nagyszüleiket 17 órára várják szeretettel az Esze Tamás utcába. Részletekről tájékozódhatnak a bejáratnál elhelyezett szórólapokon, plakáton.
- Szívesen közöljük a Budapesti Szent Angéla Katolikus Általános Iskola és Gimnázium hirdetését, melyben az iskolájuk iránt érdeklődőket tájékoztatják a jelentkezéssel kapcsolatos lehetőségekről. Részletek a hirdetőtáblán.
- Szívesen továbbítjuk a meghívót, mellyel az 1956-os budaörsi koronatanúk visszaemlékezéseit hallgathatjuk a Heimatmúzeumban a Széchenyi Baráti Kör rendezésében október 25-én délután 3 órakor. Részletek a hirdetőtáblán.
- Karitász csoportunk ezúton tájékoztatja a kedves híveket, hogy az egyházközségen belül mindenkinek lehetősége van választani vadonatúj férfi felső ruházatot - öltönyt, zakót, nadrágot a tinédzsertől a felnőtt korig -  kizárólag saját célra, jövő héten szerdán és csütörtökön  (24-én és 25-én) a Szent Márton házban 17.00-19.00 között.
- Egyházközségünk elindította Facebook-oldalát, amelyet – honlapunk mellett – szeretettel ajánlunk híveinknek, hogy tájékozódhassanak programjainkról, eseményeinkről. Egyúttal kérjük, csatlakozzanak Facebook-oldalunkhoz. Ennek címe: facebook.com/brke.org/.
- Hétfőn Szent II. János Pál pápára, kedden az október 23-i forradalomra, míg csütörtökön Szent Mór pécsi püspökre emlékezünk.

(Kép: Budaörsi Passió 2018, Chrestels János)

2018.10.18 14:13
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság - 59. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám