Hirdetések november 2 - 8.

És mindenki, aki benne reménykedik, szentté lesz, ahogyan szent ő maga is. (1Jn 3, 1-3)

-    Hétfőn este ½ 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis a Mindszenty Iskolában. Mindenkit szeretettel várunk!
-    A budapesti Szent Angéla Ferences Általános Iskola a jövőbeli kilencedikesek számára kínálja a továbbtanulás lehetőségét. Novemberben virtuális nyílt napot tart, melynek elérhetősége a hirdetőtáblán olvasható.
-    Két koncertmeghívó: november 7-én este 7 órakor a szombat esti misét követően templomunkban Mozart Requiemjét adja elő a budapesti Lantos és a törökbálinti Cantabile kórus.
     Jótékonysági koncert lesz „Őszi Rondeau” címmel november 7-én 19 órakor a budapesti Párbeszéd Házában (Horánszky u. 20.) kedves fiatalunk, Varga Mária Kinga előadásában. Mindkét hangversenyt szíves figyelmükbe ajánljuk.
-    Szeretettel hívunk és várunk minden elsőáldozás utáni fiút ministráns közösségünkbe! A Krisztus király vasárnapjáig, november 22-ig tartó felkészítő alkalmakat csütörtök esténként 18.00-kor tartjuk a templomban. Jelentkezni a sekrestyében vagy Rujp Tamásnál (rujpts@gmail.com; +3620/366-1235) lehet. Biztassuk az ebbe a korosztályba tartozó fiúkat az oltárszolgálat szép feladatába való bekapcsolódásra! Részletesebben a sekrestyében tájékozódhatunk.
-    Jövő vasárnap a ½ 11-es mise német nyelvű lesz.
-    Halottak napján reggel 8-kor és este 6 órakor lesznek a szentmisék. Szerdán Borromei Szent Károlyra, míg csütörtökön Szent Imre hercegre emlékezünk. Pénteken van elsőpéntek,  az Eucharisztikus Kongresszusra készülve egész napos csendes szentségimádást tartunk. Reggel 8-kor iskolánk gyermekeivel lesz szentmise, és este a 6 órás szentmisével zárul ez a szép napunk.

Egyházközségünk bankszámla száma a CIB Banknál:                  11103303-19828983-36000001

(Kép: 2020. nov.1. Budaörsi régi temető)

2020.11.02 10:44
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám