Hirdetések nov. 6-12.

"Vajon nem egy Atyánk van-e mindannyiunknak? Vajon nem ugyanaz az Isten teremtett-e minket? Miért viselkedünk akkor egymással szemben áruló módon, megsértve atyáink szövetségét?" (Mal 1, 14b - 2, 2b. 8-10)

- A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség egy éve működik Budaörsön, 20-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, azt várják a november 17-én pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek Mutsy Blankát (blankamutsy@gmail.com) +36-30-278 2575. Az idő-sebbektől szívesen fogadnak imát, süteményt, szállást, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Papp Zoltánt (pappzoli1968@gmail.com, 06-30-420 9262) kérjük keresni.
- Hétfőn ifjúsági katekézis lesz este fél 7-kor a hittanteremben. Szeretettel várjuk a 16 és 30 év közötti fiatalokat!
- Az idei évben is szeretettel várjuk ministránsjelöltnek azokat a fiúkat, akik már voltak elsőáldozók és szeretnének az oltár körül szolgálni. Az első közös ministráns próbát kedden este 6 órától tartjuk a templomban. Jelentkezni lehet a sekrestyében, valamint FŐCZE Károly ministráns vezetőnél.
- Ugyancsak kedden este 8 órától Siloe közösségünk szentségimádást tart a templomban, melyre mindenkit szeretettel várnak.
- Szent Márton tiszteletére imádkozzuk az Árpád-kori vesperást november 10-én, pénteken délután 5 órakor, itt, a templomban. Az ünnepi imádságban részt vesznek a Zeneiskola tagjai, valamint a Budaörsi Pro Musica és Sapszon Ferenc Kórus tagjai. Szeretettel várjuk az együtt imádkozókat és érdeklődőket. Utána 6 órakor lesz az esti mise.
- A „Pár Lépés” Közösség Őszi táncest programja november 18-án lesz. Részletek a hirdetőtáblán.
- Az érdeklődők felé jelezzük, hogy a Budapest Piarista Gimnázium felvételével kapcsolatos nyílt nap programját ugyancsak a hirdetőtáblán olvashatják.
- Jövő vasárnap a fél 11-es mise német nyelvű lesz.
- Csütörtökön a Lateráni Bazilika felszentelésére, pénteken Nagy Szent Leó pápára, míg szombaton Tours-i Szent Mártonra emlékezünk.

(A képen Antiochia városa ma)

2017.11.06 09:46
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám