Hirdetések nov. 19 - 25.

"... akik igazságra tanítottak sokakat, tündökölnek örökkön-örökké, miként a csillagok." (Dán 12, 1-3)

- Hétfőn este  fél 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk.
- Jótékonysági koncertet szervez katolikus iskolánk a kárpátaljai testvériskola javára, november 23-án pénteken este 19 órakor. Kérjük, jöjjünk el minél többen!
- Szombaton, Krisztus Király ünnepe előestéjén, délután 5 órától 6-ig mintegy 45 ország 900 helyének szentségimádásához csatlakozva, a Nemzetközi   Eucharisztikus Kongresszusra készülve, csendes szentségimádást tartunk.
- Jövő vasárnap van az egyházi év utolsó vasárnapja, amikor Krisztus Királyt ünnepeljük.  A 9 órás szentmisén új ministránsokat avatunk, míg a fél 11-es szentmise végén kitett Oltáriszentség előtt elimádkozzukl a Jézus Szíve Litániát Krisztus Királynak szóló felajánló imádsággal. Erre való tekintettel az esti mise előtt nem lesz szentségimádás.
- Jövő vasárnap országos karitász-gyűjtés lesz a Katolikus Karitász támogatta szociális intézmények, valamint a szegények támogatására. Ehhez kérjük híveink készséges adományait.
- A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség már két és fél éve működik Budaörsön, 30-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, azt várják a november 23-án pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek Jóvári Emesét (elérhetősége a vasárnapi értesítőben). Az idősebbektől szívesen fogadnak imát, süteményt, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Papp Zoltánt kérjük keresni (elérhetősége szintén a vasárnapi értesítőben).
- Női lelki nap lesz december 2-án, vasárnap 15 - 18.30 óra között a Mindszenty Iskolában. Gertrud-Maria Erhard, schönstatti Mária nővér „A könnyedség életművészetéről” tart előadást. Mindenkit szeretettel várnak.
- A Budaörsi Kolping Család most is meghirdeti a Mikulás-napi kiállítást és jótékonysági vásárt, mely december 9-én, vasárnap, 8-13 óráig tart Katolikus Iskolánkban. A kiállítás karitatív jellegű, a résztvevők egyházközségünk rászorulóit támogatják felajánlásukkal. A résztvevők november 30-ig jelezzék részvételi szándékukat.
- A Rákóczi Szövetség és a Szent László Társulat karácsonyi ajándékgyűjtést hirdet a határon túli magyar gyermekotthonok, óvodák, iskolák részére. Várunk tartós élelmiszert, édességet, papír-írószer csomagot, könyveket, tisztálkodási szereket. Az ajándékcsomagokat a ritkábban használt gyóntatószék köré helyezhetjük el. Előre is hálásan köszönjük.
- Hétfőn ünnepeljük Árpád-házi Szent Erzsébetet. A reggel 8-as szentmisére iskolánk gyermekei is jönnek, míg a Farkasréti úti kápolnában délután 5 órakor lesz ugyancsak szentmise. Szerdán Szűz Mária bemutatására, csütörtökön Szent Cecíliára, míg szombaton a vietnámi vértanúkra emlékezünk

2018.11.18 17:58
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám