Hirdetések nov. 12-18.

Amint az ember számára az a rendelkezés, hogy egyszer haljon meg, és utána ítéletben legyen része, úgy Krisztus is egyszer áldozta fel magát, hogy sokaknak bűnét elvegye (Zsid 9, 24-28)

- Hétfőn este  fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Pénteken az esti szentmisét követően a Sapszon Ferenc kórus hangversenye lesz templomunkban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk.
- Jótékonysági koncertet szervez katolikus iskolánk a kárpátaljai testvériskola javára, november 23-án pénteken este 19 órára. Részletek a plakátokon. Az ügy támogatására számítva, kérjük, minél többen kapcsolódjunk be ebbe a kezdeményezésbe.
- A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség már két és fél éve működik Budaörsön, 30-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, azt várják a november 23-án pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek Jóvári Emesét ([email protected], +36(30)183 3154). A hívektől szívesen fogadnak imát, süteményt, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Papp Zoltánt  ([email protected],  +36(30)420 9262) kérjük keresni.
- Az „Élő kenyér” című havonta megjelenő gyermekeknek szóló újságot szívesen ajánljuk egyházközségünk családjainak. Ezért kérjük, hogy ilyen természetű igényüket jelezzék a sekrestyében vagy a plébánián.
- Jól sikerült Szent Imre napi találkozónk alkalmával felmerült az Egyházközségi közös naptárra való igény. Ezúton jelezzük a kedves híveknek, hogy a közös naptár már működik. Hozzáférés kérése vagy kérdés esetén keressék a Wendler Ferenc Szűz Mária Alapítványt a [email protected] email címen.
- Kedden a magyar szentekre és boldogokra, csütörtökön Nagy Szent Albertra, míg pénteken Skóciai Szent Margitra, Szent István királyunk unokájára emlékezünk.

(Kép: Budaörsi Passió 2018, Chrestels János)

2018.11.13 11:42
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám