Hirdetések Nagyböjtben 1.

Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! (Mt 4, 1-11)

-    Március 2-án, hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Be-járat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
-    Siloe Közösségünk kedden (március 3.) este 8 órára szeretettel várja a híveket szentségimádásra a templomba, ahol közbenjáró ima kérésére is lesz lehetőség.
-    A középiskolásokból és egyetemistákból álló katolikus Antióchia közösség már negyedik éve működik a budaörsi plébániaközösség ré-szeként, 60-nál is több lelkes taggal. Aki 16-24 év közötti, még nem házas fiatal, szereti a gitáros énekeket, szívesen beszélget kortársaival az élet nagy kérdéseiről, és csatlakozni szeretne hozzájuk, azt várják a március 20-án pénteken este kezdődő ünnepi hétvégéjükre! Kérdéseitekkel, jelentkezésetekkel keressétek  Árki Vanesszát: (vanessza.arki@gmail.com) 06 30-636-0320. Az idősebbektől szívesen fogadnak imát, süteményt, szállást, valamint az étkeztetéshez tevőleges segítséget. Az ilyen felajánlásokkal Bakos Kristófot (kristof.bakos@rescon.hu, +36 20 5691577) kérjük keresni.
-    Nagyböjt elején jelezzük, hogy minden nagyböjti pénteken az esti mise előtt negyed 6-kor keresztutat járunk, illetve imádkozunk. Egyházközségünk Húsvétra előkészítő lelkigyakorlata április 2-3-4-én lesz, Virágvasárnap előtti csütörtökön-pénteken-szombaton. A lelkigyakorlat vezetője Dobszay Benedek, volt ferences rendfőnök.
-    Március 8-án a fél 11-es szentmise német nyelvű.
-    Az Eucharisztikus Kongresszusra készülve jelezzük: aki a nagy események közül bármelyiken részt szeretne venni, regisztráltassa magát. Abban tudunk segíteni, hogy a sekrestyében lévő gyűjtőívre a szükséges adatokat feljegyezzük. Kérjük, akit ez érdekel, a sekrestyében jelentkezzen!
-    Szerdán Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökre emlékezünk. A hónap első péntekén reggel 8-kor iskolánk gyermekei is résztvesznek a szentmisén, majd csendes szentségimádás lesz a keresztúti ájtatosságig az Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Szentmise zárja a napot.
-    Nagyböjtben csokoládét, édességet gyűjtünk a Batthyány-Strattmann László Vakok Gyermekotthona részére. Adományainkat a templom bejáratához közel, az állópersely mellett helyezhetjük el.

2020.02.28 09:05
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Élő közvetítés

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám