Hirdetések május 20-26.

(Pál és Barnabás) Mihelyt megérkeztek, összehívták az egyházat, elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, s hogy a pogányok előtt is kitárta a hit kapuját. (ApCsel 14, 21 b-27)

-    Örömmel jelezzük, hogy jövő vasárnap Mindszenty Iskolánk 3. osztályos gyermekei elsőáldozók lesznek. Az elsőáldozási szentmise délután 3 órakor lesz. Kérjük híveinket, szívesen imádkozzanak elsőáldozóinkért, valamint szüleikért, hogy gyermekeikkel együtt a jövőben is hűségesek legyenek az Úr Jézushoz.
-    Hétfőn este fél 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk.
-    Rendhagyó hirdetés, amit most jelzünk: még 2014-ben Ferenc pá-pánk áldásával indult el nagy vándorútjára a Fatimai Szűzanya szobra. Kedden délelőtt ez a Fatimai szobor Budaörsre érkezik. Itt, a Templom téren délelőtt fél 10-kor fogadjuk, majd ünnepélyesen a templomba visszük és 10 órakor ünnepi szentmisét mondunk sajátos imádságokkal kísérve. Ezt követően a Mindszenty Iskolánkban lesz egész nap a szobor, majd szerdán a Szent Benedek Középiskolában. Ezen ünnepi eseményre tekintettel kedden csak 10 órakor lesz ez az ünnepi szentmisénk (reggel 8-kor nem lesz mise!). Szeretettel hívjuk erre a rendhagyó eseményre híveinket.
-    A vasárnapi 9-es mise alatt továbbra is várjuk az óvodás és fiatalabb gyerekeket (egy szülővel) az emeleti hittanterembe egy foglalkozásra, a kisebbeket játékra. Célunk, hogy a szülők jobban részt tudjanak venni a misén és gyerekek is kapjanak a korosztályuknak megfelelő útravalót. (A hittanteremben kihangosításon keresztül követhető a szentmise.) A foglalkozás kb. 30 perces, és a résztvevők a Miatyánk előtt visszatérnek a templomba. Akit érdekel ez a lehetőség, keresse Heiszer Katit és Szentpáli Pétert ([email protected], [email protected]), vagy csak jöjjön a hittanterembe a kilences mise elejére. Említsük a lehetőséget azoknak is, akik esetleg most nincsenek itt, de segítségükre lehet egy ilyen foglalkozás.
-    Fiataljaink felé jelezzük, hogy Püspök atyánk szeretettel hívja és várja azokat a fiatalokat, akik papi szolgálatra éreznek hivatást, - a plébánián keresztül keressék meg az Egyházmegyei Püspöki Hivatalt e nemes szándékukkal kapcsolatban.
-    Szívesen közöljük, hogy múlt vasárnapi egyházmegyei gyűjtésünk a perbáli templom javára 400 000 Ft lett, amit már továbbítottunk is az Egyházmegyei Hivatalhoz. Mindenért hálás köszönet!
-    Szerdán Szent Ritára, csütörtökön Boldog Apor Vilmos püspökre, pénteken Máriára mint a keresztények segítségére, míg szombaton Szent VII. Gergely pápára emlékezünk.

2019.05.19 22:06
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám