Hirdetések június 18-24.

"Sok hasonló példabeszédben hirdette nekik az igét, mert így tudták megérteni. Példabeszéd nélkül nem szólt hozzájuk. Mikor azonban egyedül volt tanítványaival, mindent megmagyarázott nekik." (Mk 4, 26-34)

- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Püspök atyánk hangsúlyozottan hirdeti, hogy a vértessomlói búcsú, mely Sarlós Boldogasszonyhoz kötődik, július 8-án, vasárnap kerül megrendezésre, és különösen ajánlja a gyermekáldásra váró házaspároknak, illetve a gyermek születésére készülő házaspároknak. Az ünnepi szentmise előtt fél 10-kor indul a zarándokok körmenete a faluban lévő kápolnától a kegytemplomhoz, ahol 10 órakor kezdődik a szabadtéri szentmise. Szeretettel várják a zarándokokat!
- Idei ministránstáborunkat június 24. (vasárnap) és 30. (szombat) között tartjuk. Sok szeretettel várunk ide minden 18 év alatti ministránst. További információk a jelentkezési lapokon a sekrestyében találhatók. Bármilyen, a táborral kapcsolatos kérdéssel Rujp Andrást, a tábor szervezőjét lehet keresni, elérhetősége: 06 20 5608347, rujp.a00@gmail.com. Továbbá szeretnénk megkérni a ministránsok szüleit, de akár vagy más segítőkész személyt is, aki segítségünkre tudna lenni június 24-én a délutáni órákban, illetve 30-án délelőtt a gyerekek helyszínre- és hazafuvarozásában, hogy ezt szintén jelezzék Rujp Andrásnak.
- Szombaton Püspök atyánk a Székesfehérvári Bazilikában Rorbacher János diákónust pappá, míg Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárt kispapokat diákónussá szenteli. Imádkozzunk értük és újabb papi hivatásokért.
- Kedden Szent Romuáldra, csütörtökön Gonzága Szent Alajosra, a kispapok védőszentjére, míg pénteken Morus Szent Tamásra emlékezünk.

(A kép: Budaörsi Passió 2018, készítette Sári Ruth)

2018.06.18 11:16
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám