Hirdetések július 30 - aug. 5

"Viseljétek el egymást szeretettel. Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet." (Ef 4, 1-6)

- Hétfőn kezdődik a már többször jelzett Egyházközségi Nagytábor, mégpedig Velencén július 30-tól augusztus 4-ig. A tábor célja a közösség építése, vidám testi és lelki kikapcsolódás. Ezt szolgálják a lelki programok, strandolás, kirándulás és külön gyermekeknek sajátos programok.
- Szívesen hirdetjük egyházközségünk fiataljainak, hogy idén is megrendezésre kerül a HEGY Országos Keresztény Gólyatábor, amely a megszokott egyetemi vagy főiskolai gólyatábor helyett keresztény értékrendű programokat biztosít a fiataloknak. A tábor augusztus 16. és 20. között lesz Gödöllőn. Részletek a plakátokon és szórólapokon, valamint a facebookon és az interneten (www.golyatabor.egylelk.hu).
- Kedden Loyolai Szent Ignácra, a Jezsuita rend alapítójára, szerdán Liguori Szent Alfonzra, míg szombaton Vianney Szent Jánosra emlékezünk.
- Pénteken van elsőpéntek, amikor betegeinket a kialakult rend szerint látogatjuk.

- Pénteken egész napos csendes szentségimádást tartunk az Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Reggel 8-kor nyitjuk ki a tabernákulumot, majd este 7-kor bezárjuk, és szentmise következik. A nyári vakációs idő miatt még inkább figyeljünk arra, hogy legyen mindig imádkozó az Oltáriszentség előtt.

2018.07.29 11:01
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám