Hirdetések július 26 - augusztus 1.

Törekedjetek arra, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól. (Ef 4, 1-6)

-    Örömmel jelezzük kedves híveinknek, hogy megszólításunkra szép számmal jelentkeztek, akik szívesen bekapcsolódnak a Rózsafüzér Társulat imádkozó közösségébe. Biztosra vesszük, hogy lesznek még további jelentkezők is, és ezek ismeretében megtaláljuk a megfelelő időpontot, amikor ezt a közösséget közös imádságra hívjuk meg a templomba.
-    Templomunk belső restaurálásával kapcsolatban közöljük, hogy a konkrét munkák valószínűleg augusztus 9-én, hétfőn kezdődnek.
-    Ismét ajánljuk a „Jegyesek búcsúját”. Augusztus 15-én, vasárnap 10 órakor Ercsiben, a Nagyboldogasszony kegytemplom búcsúnapján Spányi Antal püspök atya tart ünnepi szentmisét. A főpásztor és Szeleczky Csaba plébános szeretettel várja az egyházmegye zarándokhelyére a házasságra készülő jegyeseket, akiket püspök atya a szentmise keretében külön áldásban is részesít.
-    Hétfőn Szent Joachimra és Szent Annára, a Szűzanya szüleire, illetve az Úr Jézus nagyszüleire emlékezünk a reggeli szentmisével, csütörtökön Szent Mártára, míg szombaton Loyolai Szent Ignácra, a Jezsuita Rend alapítójára.

Egyházközségünk bankszámla-száma a CIB Banknál:
11103303-19828983-36000001

(Kép: S.D.)

2021.07.24 15:20
Liturgia - honlap naptár
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám