Hirdetések július 12 - 18.

Szolgáljunk hát fölsége dicsőségére, mi, akik már korábban is Krisztusba vetettük reményünket. (Ef 1, 3-14)  

-    Aki szeretne bekapcsolódni a Rózsafüzér társulatba, azt szeretettel várják. Jelenkezés: a négy mellékoltárra jelentkezési lapot helyeztünk ki, melyen a jelentkező neve, elérhetősége szerepel, s egyúttal az ezzel kapcsolatos teendőkről is tájékoztatást ad. Ehhez kapcsolódva hangsúlyozottan jelezzük, hogy Szentatyánk, Ferenc pápa, 2020. december 8-án meghirdette a Szent József évet, míg 2021. március 19-én a Család évét ajánlotta imádságos figyelmünkbe. A Rózsafüzér társulat tagjai ebbe az imakórusba bekapcsolódhatnak, mely által különböző búcsúk elnyerésére is lehetőségük lesz. Várjuk a készséges jelentkezőket.
-    Katolikus Iskolánk kérését közvetítjük: napközis tanítót és némettanárt keresnek, miután ezek a területek pillanatnyilag megfelelő oktató nélkül vannak. Kérésünk, hogy az illető, aki hozzánk érkezne, hívő, gyakorló katolikus legyen.
-    Itt jelezzük ismételten, hogy a július havi német nyelvű szentmise július 18-án lesz fél 11-kor.
-    A múlt vasárnapi Péter-fillér gyűjtésünk 250 000 Ft lett, melyet már továbbítottunk is az Egyházmegyei Hivatalhoz. Köszönet érte!
-    Kedden Szent Henrikre, szerdán Lellisi Szent Kamill szerzetesre, csütörtökön Szent Bonaventura hittudósra, pénteken Kármel-hegyi Boldogasszonyra, míg szombaton Szent Zoerárd-András és Szent Benedek remetékre emlékezünk.

Egyházközségünk bankszámla-száma a CIB Banknál:
11103303-19828983-36000001

(Kép: S.D.)

2021.07.13 08:36
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 66. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2021. április 4.) 66. szám

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám