Hirdetések január 29 - február 4.

„Most bocsásd el, Uram, szolgádat, szavaid szerint békében, mert látta szemem üdvösségedet, melyet minden nép színe előtt készítettél..." (Lk 2, 29-31)

Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek vagy már voltak bérmálkozók.
- Pénteken lesz február 2-a, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe. A reggel 8 órai szentmisére jönnek Katolikus Iskolánk és Óvodánk gyermekei. A gyertyaszentelés szertartását az este 6 órakor kezdődő szentmisén tartjuk meg. A reggeli szentmisét követően pedig a már ismert, egész napos szentségimádásunkat tartjuk, a kialakult gyakorlat szerint. És elsőpéntek is lesz, betegeinket a kialakult rend szerint látogatjuk.
- Antióchiai ifjúsági csoportunk kezdeményezésére és aktív közreműködésével jövő vasárnap, február 4-én az esti 6 órás szentmise gitárral kísért szentmise lesz.
- A régi szószéken elhelyezett, fából készült angyalszobor az Europassió Szervezet előadásaihoz tartozik, a tavasszal Budaörsön esedékes europassiós találkozóra hívja fel a figyelmet.
- Február 10-én lesz egyházközségünk farsangja, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A kihelyezett plakátokon és szórólapokon elégséges tájékoztatást olvashatunk.
- Kérjük, hogy azok a fiatalok, akik 2018-ban egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban, jelentkezzenek a plébánián legkésőbb január végéig, hogy a mindnyájuk számára fontos és szükséges jegyes-előkészítő találkozókba bekapcsolódhassanak. Akik hallják ezt a hirdetést, adják tovább az érintettek felé.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket.
- Szerdán Bosco Szent Jánosra, a Szalézi rend alapítójára, míg szombaton Szent Balázs püspökre emlékezünk. A vele kapcsolatos Balázs-áldásban a szombat esti és a vasárnapi szentmiséken részesülhetünk.

2018.01.27 19:21
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám