Hirdetések január 15-21.

"Ott állt (Keresztelő) János két tanítványával, és mihelyt meglátta Jézust, amint közeledett, így szólt: ,,Nézzétek, az Isten Báránya!”
(Jn 1, 35-42)

- Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz a hittanteremben. (Bejárat a sekrestye felől!) Szeretettel hívjuk azokat a 30 év alatti, még nem házas fiatalokat, akik elmúltak 16 évesek, vagy már voltak bérmálkozók.
- Azok a fiatalok, akik 2018-ban egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban, jelentkezzenek a plébánián legkésőbb január végéig, hogy a mindnyájuk számára fontos és szükséges jegyes-előkészítő találkozókba bekapcsolódhassanak. Akik halljuk ezt a hirdetést, adjuk tovább az érintettek felé.
- Az 1946-os kitelepítési eseményhez kapcsolódó megemlékezés – koszorúzással -, január 21-én, jövő vasárnap lesz a fél 11-es szentmisét követően, melyet német nyelven mondunk.
- Szívesen jelezzük, hogy a Budapest-Gazdagréti Plébánián, illetve Templomban az Eucharisztikus Kongresszusra készülve örökimádó lehetőséget szeretnének bevezetni, illetve megvalósítani. Akik ezzel kapcsolatban szívesen vállalnának szentségimádási órát - állandó jelleggel -, azok keressék fel a Gazdagréti Plébániát.
- Mindszenty Katolikus Iskolánk a következő tanévre szóló beiskolázásról tájékoztató plakátot helyezett ki, az ezzel kapcsolatos lehetőségeket jelezve. A február 21-i és március 7-i beiskolázási tájékoztatót már most szeretnénk hangsúlyozni. Részletek a hirdetőtáblán.
- Jelezzük, hogy az idei Ökumenikus Imahét január 21-től 27-ig tart. Budaörsön a közös ima-alkalmak hétfőtől péntekig este 6 órakor fognak kezdődni. Pontosabban jövő vasárnap adunk tájékoztatást.
- A személyi jövedelemadónk 1 %-áról Katolikus Egyházunk javára rendelkezhetünk. Tegyük szívesen, élve a törvényadta jogunkkal, a megfelelő időben.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket. Nyitvatartási ideje: hétfő-szerda-péntek 8-14 óráig, kedd-csütörtök 14-17 óráig, és vasárnap 10-12 óráig.
- Hétfőn Remete Szent Pálra, szerdán Remete Szent Antal apátra, csütörtökön Árpád-házi Szent Margitunkra, míg szombaton Szent Fábián és Sebestyén vértanúkra, valamint Boldog Özsébre, a Pálos Rend magyar alapítójára emlékezünk.


(A kép a 2009-es Budaörsi Passión készült.)

2018.01.15 10:47
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
06:00
07:30
09:00
10:30
17:00
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám