Hirdetések január 11-17.

Hűségesen tanítja az igazságot, nem lankad el, sem kedvét el nem veszti, míg az igazságot meg nem szilárdítja a földön. (Iz 42, 1-4; 6-7)

-    Hétfőn este a felnőtt-katekézis kivételesen elmarad.
-    Jövő vasárnap a fél 11-es, német nyelvű szentmisén lesz a kitelepítési megemlékezés. A koszorúzás lebonyolítása a járványügyi előírásoktól függ.
-    A Püspöki Kar kér bennünket, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy a tavalyi személyi jövedelemadónk 1 %-ával támogathatjuk Katolikus Egyházunkat, ahogyan a korábbi években is. Erről május 20-ig rendelkezhetünk. Egyúttal köszönetüket fejezték ki az eddigi támogatásért.
-    A fiatalok felé jelezzük, hogy akik 2021-ben szeretnének egyházi házasságot kötni, legkésőbb január végéig jelentkezzenek a plébánián, hogy a házasságkötést megelőző szükséges lépéseket megbeszélhessük, illetve a jegyeskurzusban való részvételt előkészítsük.
-    Szerdán Szent Hiláriusz egyháztanítóra, míg pénteken Remete Szent Pálra emlékezünk, akinek nevével alapították az egyetlen magyar szerzetesrendet, a Pálosokat.

Imádkozzunk plébános atyánkért, hogy erejét visszanyerve úgy szolgálhassa továbbra is egyházközségünket, ahogyan szeretné!

2021.01.11 13:33
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám