Hirdetések február 15 - 21.

Nem azt keresem, ami nekem hasznos, hanem ami másoknak van javára, hogy üdvözüljenek. (1 Kor 10, 31-11, 1)

-    Hétfőn este fél 7-kor ifjúsági katekézis lesz, továbbra is online-formában.
-    Szerdán Hamvazószerda, elkezdődik a Nagyböjt. Reggel 8-kor iskolánk és óvodánk részvételével lesz szentmise, este fél 6-kor keresztutat járunk, majd 6 órakor szentmisével zárjuk a napot. A járványos idő miatt most nem homlokunkat jelölik meg kereszttel, hanem a fejünkre hintik a hamut - ezért sapka, kendő nélkül érkezzünk a hamvazkodáshoz. A szombat esti és a vasárnapi szentmisék végén is ugyanilyen módon hamvazkodhat, aki Hamvazószerdán nem tudott. Pénteken (és a többi nagyböjti pénteken) fél 6-kor keresztutat járunk, majd 6-kor szentmisével zárjuk a napot. Hamvazószerda és Nagypéntek szigorú böjti nap, a hívő keresztény ember ezeken a napokon húst nem eszik, háromszor étkezik - egyszer jóllakva.  
-    A járvány-teremtette helyzet sok hívőt távol tart a templomtól. Az ő kérdéseikre válaszul jelezzük, hogy az egyházi hozzájárulást, csakúgy mint a perselypénzt és egyéb adományt, az Egyházközség bankszámlájára is lehet átutalni, befizetni. Köszönjük ezeket a segítségeket. Egyházközségünk bankszámla-száma a CIB Banknál:
11103303-19828983-36000001 - kérjük a közleményben megadni, milyen céllal érkezik az utalás.
-    Már most jelezzük, hogy szeptember közepén bérmálás lesz egyházközségünkben. Ezzel kapcsolatban hirdetjük, hogy akik szeretnének a bérmálkozást előkészítő hitoktatásba bekapcsolódni, azok személyesen jelentkezzenek a plébánián. A nyolcadik osztályos korosztálynál idősebbek jelentkezésére számítunk.
-    Akik szeretnék gyermeküket Mindszenty Katolikus Iskolánkba járatni, mielőbb jelentkezzenek az iskola internetes portálján.

Technikai számok az SZJA kétszer 1 %-ához:
Magyar Katolikus Egyház:                                  0011
Karizma Budaörsi R. K. Nevelési-Oktatási Alapítvány:     18681505-1-13
Caritas Alapítvány Budaörs:                                19180210-1-13

2021.02.12 18:20
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

BRKE TV

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 65. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. december 25.) 65. szám

Élünk újság - 64. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2020. április 12.) 64. szám

Élünk újság - 63. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. december 15.) 63. szám