Hirdetések február 12-18 - Nagyböjt kezdődik

(A leprás meggyógyítása után) ... Jézus nem mehetett többé nyilvánosan a városba, inkább kint, elhagyatott helyeken tartózkodott. Mégis, mindenünnen özönlöttek hozzá az emberek. (Mk 1, 40-45)

- Február 14-én van hamvazószerda. Ezzel a nappal kezdődik a húsvétra felkészítő nagyböjti idő. Hamvazószerdán reggel 8 órakor is lesz szentmise, melyen iskolánk gyermekei vesznek részt. Az este 6 órai szentmise keretében hamuszentelés és hamvazkodás lesz. Híveink lehetőleg erre a szentmisére jöjjenek, mert iskolás gyermekeink a reggeli szentmisét lefoglalják. Az esti szentmisét megelőzően negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot imádkozunk. És már itt jelezzük, hogy nagyböjt péntekein az esti misét megelőzően negyed 6-kor keresztúti ájtatosságot végzünk.
- A Párkapocs Egyesület szeretettel hív mindenkit dr. Pécsi Rita előadására, melynek címe: „Apának lenni nagy lehetőség és feladat”. Az előadás február 13-án 18 órakor kezdődik a Kincskereső Óvodában (Kossuth L. u. 51.).
- Február 16-án, pénteken az esti mise után 19 órától gitáros szentségimádást tartunk az Egyházközség közösségeinek részvételével. Mindenkit szeretettel várunk!
- A régi szószéken elhelyezett barna faszobor a tavasszal esedékes Passió-játékra hívja fel a figyelmet, amely a Passió eseménysor lezárásáig lesz látható.
- Glória kegytárgyboltunk szeretettel várja a vásárlókat, érdeklődőket.

(A kép a 2009-es Budaörsi Passión készült.)

2018.02.11 16:25
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
18:00

Közösségeink

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. december 24.) 59. szám

Élünk újság

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2017. április 16.) 58. szám