Hirdetések december 3-9.

"Megtanultátok tőlünk, hogyan kell Istennek tetsző életet élnetek: éljetek is hát így, s haladjatok egyre előbbre." (1 Tessz 3,12 - 4,2)

- Hétfőn kezdődnek a karácsonyi előkészületünkben olyan fontos hajnali (roráte) szentmisék, hétköznap minden reggel 6 órakor. Szeretettel várjuk a híveket iskolás gyermekeikkel együtt. A hajnali szentmisékre való tekintettel esti szentmise - a vasárnapokon kívül - csak pénteken és szombaton lesz.
- Hétfőn este ½ 7-kor a felnőttek részére lesz katekézis az iskolában. Mindenkit szeretettel várunk.
- A budaörsi 1. számú Iskola adventi koncertjét kedden 16 órakor tartják a templomban. Szeretettel várják az érdeklődőket.
- Kedd este 8 órára Siloe-közösségünk szeretettel várja a kedves híveket szentségimádásra, ahol közbenjáró ima kérésére is lesz lehetőség.
- A Te Deum Egyesület szervezésében adventi kézműves foglalkozásra várnak minden gyermeket szombaton 10 órától a PostArt-ban.
- Következő vasárnap a ½ 11-es szentmisét német nyelven mondjuk.
- A Budaörsi Kolping Család most is meghirdeti a Mikulás-napi kiállítást és jótékonysági felajánlást, mely december 9-én, vasárnap 8-13 óráig tart Katolikus Iskolánkban. A kiállítás karitatív jellegű, a részvevők egyházközségünk rászorulóit támogatják felajánlásukkal. - Szintén december 9-én, délután 4-kor templomunkba érkezik Szent Miklós püspök. A vele való találkozásra szeretettel hívjuk egyházközségünk gyermekeit szüleikkel, nagyszüleikkel együtt.
- A következő esztendőre elkészítettük intenciós könyvünket, már fogadjuk a jövő évre vonatkozó miseszándékokat.
- Azok a fiatalok, akik 2019-ben egyházi házasságot kívánnak kötni templomunkban, minél előbb jelentkezzenek a plébánián, hogy a számukra fontos előkészítő találkozókba bekapcsolódhassanak.
- Szívesen továbbítjuk a KÉSZ meghívóját, dr. Raffai Ernő: „Az első világháború befejezése és a Magyar Királyság az 1920-as évekig” című előadására, melyet december 4-én kedden 18 órakor tart a PostArtban.
- Az elmúlt vasárnapi karitász-gyűjtésünk 550 000 Ft lett, melyet már továbbítottunk az egyházmegye felé.
- Hétfőn Xavéri Szent Ferencre, kedden Damaszkuszi Szent Jánosra, csütörtökön Szent Miklós püspökre, pénteken Szent Ambrus egyháztanítóra emlékezünk.
- Szombaton van Szeplőtelen Fogantatás ünnepe, szentmisék reggel 6-kor, délben 12-kor a Kőhegyi kápolnában, és délután 5 órakor lesznek, ezt követi a gyertyagyújtás a téren, majd hangverseny a templomban.

(Kép: Pál, Krisztus apostola, amerikai filmdráma, 2018)

2018.12.02 22:30
Miserend
H K Sze Cs P Sz V
07:30
08:00
09:00
10:30
19:00

Közösségeink

Budaörsi Werner Alajos Kórus

A kórus története hosszú évtizedekre nyúlik vissza. Fennmaradt plakátokról és egykori kórustagoktól is tudjuk, hogy templomunknak már 1946-ban is volt énekkara. A kórust az akkor itt szolgálatot teljesítő, zenét kedvelő fiatal plébános, Sík Zoltán hozta létre.

Nepomuki Szent János Plébánia Karitász Csoport

". . . Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok engem, mezítelen és felruháztatok engem, beteg voltam és meglátogattatok engem, fogságban voltam és eljöttetek hozzám. . . . Bizony mondom nektek, amit egynek a legkisebb atyámfiai közül cselekedtetek, nekem cselekedtétek. . . Bizony mondom nektek, amit nem cselekedtetek egynek e legkisebbek közül, nekem sem cselekedtétek. . . " (Mt. 25,35-36, 45).

Budaörsi Kolping Család

A Kolping-mozgalom egyik legfontosabb feladata, hogy tagjaival egyre mélyebben megismertesse a keresztény értékeket és ezáltal tettekre serkentse őket. Ebben alapvető útmutatás Kolping Adolf életpéldája és műve, valamint a katolikus társadalmi tanítás.

A budaörsi Siloe karizmatikus imaközösség

1967 februárjában hétvégi lelkigyakorlatra gyűlt össze a Dugnesne Egyetemen (USA) tanáraival egy fiatalokból álló csoport. Az a vágy élt szívükben, hogy a Szentlélek megújítsa azokat a kegyelmeket, melyeket a keresztségben és a bérmálásban kaptak...

Szent Tarziciusz Egyesület

A 2000-es évek elején kezdett el érlelődni néhányunkban a gondolat, hogy mi lenne, ha a Budaörsi Római Katolikus Egyházközség szép számú ministráns közösségét egy civil szervezetbe integrálnánk, amely értünk, céljaink eléréséért jönne létre...
 

Élünk - Újság

Élünk újság - 62. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2019. április 21.) 62. szám

Élünk újság - 61.szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. december 16.) 61. szám

Élünk újság - 60. szám

a Budaörsi Római Katolikus Plébánia lapja (2018. április 1.) 60. szám